Σημαιοφορίδης: «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον τρόπο και το πλαίσιο που λειτουργεί η ΕΕΑ»

Metrosport Team16 Νοεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης, και μίλησε για την ΕΕΑ, την παραμονή Τζουλάκη και Αρκούδη σε αυτήν και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον τρόπο και το πλαίσιο που λειτουργεί η ΕΕΑ. Η ύπαρξη ενός ελεγκτικού μηχανισμού είναι απαραίτητη στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όταν μιλάμε για αυτοδιοίκητο ποδόσφαιρο που έχει τους δικούς του κανόνες, έχουμε μια Επιτροπή που δεν ανήκει σε αυτό. Θα έπρεπε να έχουμε μια Επιτροπή εντός αυτού και να λειτουργεί σωστά. Στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού πρέπει να υπάρχουν συνθήκες διαφάνειας. 

Ετσι πρέπει να υπάρχουν συνθήκες επιλογής προσώπων που είναι τα κατάλληλα και ίσως να βγαίνουν από μια σχολή που θα ασχολούνται με το αθλητικό δίκαιο. Το να επιλέγονται άτομα λόγω γνωριμίας ή κουμπαριάς δεν είναι αντικειμενικά τα κριτήρια. Ο κ.Αυγενάκης έχει μεγάλη δύναμη γι’ αυτό διατηρείται στην κυβέρνηση, δεν ξέρω από που προέρχεται η δύναμή του. Υπάρχουν Υφυπουργοί Αθλητισμού στο παρελθόν που αποπέμφθηκαν και είχαν κάνει σπουδαίο έργο. Η περίπτωση της Σούπερ Λιγκ 2 είναι χαρακτηριστική για την ΕΕΑ που δημιούργησε προβλήματα σε ημερομηνίες, αδειοδοτήσεις κλπ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.