Σημαιοφορίδης για επεισόδια: «Φαίνεται ότι θα υπάρχει τιμωρία - Μπορεί να έχουν ελαφρυντικά»

Metrosport Team29 Νοεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στη εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Λάκης Σημαιοφορίδης.

Ο γνωστός νομικός, εξέφρασε την άποψη του για την τιμωρία που περιμένει ο ΠΑΟΚ μετά τα χθεσινά επεισόδια (28/11) στο παιχνίδι της Τούμπας με τον Άρη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Metropolis 95,5:

«Επειδή πολλές φορές με το που γίνονται κάποια επεισόδια και αναμένονται κυρώσεις, όλοι καταλήγουν σε κάποια συμπεράσματα περί επιβολής ποινών με χρηματικό κόστος ή αποκλεισμού της έδρας.

Με τι κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση:

«Φαίνεται ότι κινδυνεύει με πρόστιμο από 50 χιλιάδες έως 250 χιλιάδες εύρω και τιμωρία της έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές κε-κλεισμένων των θυρών. Όμως, όλα αυτά κρίνονται από τα πειθαρχικά όργανα , υπάρχουν σημεία είτε ένα μέρος της ποινής, η οποία πιθανών να επιβληθεί να μην επιβληθεί πότε είτε θα περιοριστεί, όσον γίνονται κάποιες ενέργειες ακόμα και από την ίδια την ΠΑΕ.»

Ανέφερε και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η κάθε ποινή εκτιμάται από τα εκάστοτε πειθαρχικά όργανα, τα οποία λαμβάνουν υπό υπόψιν συγκεκριμένα πράγματα, αυτά δηλαδή που έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνος ή ακόμα και αν υπάρχει υλικό, το οποίο θα πρέπει να εκτιμηθεί. Επίσης, από όλα αυτά που έγιναν υπάρχει κάποιος τραυματισμός; Η πειθαρχική αρχή θα τα βάλει όλα υπό υπόψιν και μετά θα βγάλει την απόφαση.» 

«Υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου, ότι αν η ομάδα βοηθήσει στην εύρεση των υπαιτίων, τότε πάμε σε περιορισμό των ποινών. Και εδώ υπάρχει η συμπεριφορά της κάθε ΠΑΕ, που είναι στο δικό τους χέρι αν βοηθήσουν να βρεθούν οι ένοχοι ή όχι. Υπάρχουν και άλλες παράμετροι που μπορούν να οδηγήσουνε μόνο στην επιβολή χρηματικής ποινής, βέβαια αυτό θα γίνει αν τα επεισόδια εκτιμηθούν μικρής κλίμακας ή μικρής βαρύτητας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.