Σημαιοφορίδης: «Δεν υπάρχει παράβαση χωρίς απόδειξη κυριαρχικής επιρροής»

Metrosport Team10 Δεκεμβρίου 2020

Ο γνωστός νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης, κατέθεσε μέσω του Metropolis 95.5 το σκεπτικό αναφορικά με την υπόθεση της φερόμενης πολυΐδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης. «Πάρα πολλές φορές πολλοί έχουν τοποθετηθεί γι' αυτό το ζήτημα, αλλά αυτές ήταν τοποθετήσεις ή άγνοιας ή σκοπιμότητας. Κυρίαρχο θέμα ήταν της δεσμευτικότητας και το επαναλαμβάνουν σκόπιμα οι κύκλοι του Ολυμπιακού. Τα λένε για να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία. 

Βασικό σημείο είναι ότι ακόμη και στην πρώτη απόφαση που εκδόθηκε ειπώθηκε ότι ουσιαστικά δεν έχουμε δεσμευτικότητα στην κρίση της και ότι η προκειμένη παράβαση δεν εμπίπτει στο δημόσιο συμφέρον και πως δεν υπάρχει βαρεία έννοια της παράβασης, σε αντίθεση με την ΕΕΑ. Αυτό το οποίο επικαλούνταν η άλλη πλευρά τότε ήταν ότι το ζήτημα πλήττει τον ανώτατο ανταγωνισμό» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Όλες οι διατάξεις έχουν ένα σκοπό. Την ακεραιότητα των αγώνων. Σας λέω ότι διαπιστώθηκε πολυΐδιοκτησία. Το επόμενο βήμα είναι η επιρροή, αυτό είναι το βασικό. Εδώ λοιπόν πρέπει να έχουμε συνδυασμό με την κυριαρχική επιρροή. Πως αποδεικνύεται αυτή; Αποδείχθηκε από κάποιο στοιχείο που προσκόμισε ο Ολυμπιακός; Διότι αν υπάρχει μόνο αν υπάρχει πολυΐδιοκτησία χωρίς κυριαρχική επιρροή δεν τυποποιείται παράβαση.

Αυτό όμως στην όλη διαδικασία δεν το έχει ισχυριστεί κάποιος. Μπορούν να παρουσιάσουν ένα στοιχείο που να φαίνεται κυριαρχική επιρροή; Ο δικαστής πρέπει να έχει απτά στοιχεία στα χέρια του. Συγνώμη, θέλετε να πάμε σε θέματα ουσίας εσείς που μιλάτε για ανταγωνισμό όταν μέσω άλλων δρόμων κάποιες άλλες ομάδες έχουν κυριαρχική επιρροή σε άλλες;»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.