Το «παρελθόν» του Σάκη Σημαιοφορίδη μέσα από ιστορικές καταγραφές

Metrosport Team21 Νοεμβρίου 2023

Αναβίωσαν μνήμες στην αθλητική εκδήλωση που διεξήχθη στην αίθουσα συνεδρίων του Δήμου Κιλκίς. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Κιλκίς και με κεντρικό πρόσωπο τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Κιλκισιακού και του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Σάκη Σημαιοφορίδη, με σπουδαία παρουσία και στον προπονητικό χώρο, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα των παίδων ως Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ηταν μία πρωτοβουλία με έντονο συναισθηματικό χρώμα, καθώς πέρα από την αναφορά στο πολυσήμαντο ποδοσφαιρικό και προπονητικό έργο του Σάκη Σημαιοφορίδη, μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό που προβλήθηκε σε βίντεο, έγινε και η παρουσίαση των τεσσάρων λευκωμάτων του παλαίμαχου παίκτη και προπονητή μέσα από βιωματικές αναφορές του ιδίου στα χρόνια που υπηρέτησε το ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Οι ιστορικές καταγραφές, η σύνθεση των οποίων ανήκει στον ίδιο, αφορούν τις ομάδες που υπηρέτησε είτε ως ποδοσφαιριστής (Κιλκισιακός, Απόλλων Καλαμαριάς), είτε ως προπονητής (ΕΠΣ Κιλκίς, Εθνική Παίδων). Οι συλλογές αυτές δόθηκαν στους εκπροσώπους των προαναφερθέντων ομάδων, της Ένωσης Κιλκίς και της ΕΠΟ.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Χαραλαμπίδης.

Οι άνθρωποι του Απόλλωνα Καλαμαριάς επισήμαναν:

Eγινε παρουσίαση της πορείας του Σάκη Σημαιοφορίδη από τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Χαραλαμπίδη, αλλά και από τον πρώην πρόεδρο της Ε.Π.Ο., Βασίλη Χατζηαποστόλου.
Ο 70χρονος πλέον Σημαιοφορίδης παρέδωσε το αρχείο που είχε από τον Κιλκισιακό, σε ανθρώπους της ομάδας, το αρχείο της Εθνικής Ελλάδος, επίσης σε ανθρώπους της ομάδας, ενώ το πολύτιμο για μας αρχείο του, για τον Απόλλωνα, το παρέδωσε, κατόπιν επιθυμίας του, στον πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Απόλλωνα Πόντου, Μιχάλη Φωτιάδη, προς αξιοποίηση του, σε διάφορες εκδηλώσεις της ομάδας μας.
Παραβρέθηκαν παλαίμαχοι του Κιλκισιακού, τοπικοί φορείς, πλήθος κόσμου, όπως επίσης και φίλοι του Απόλλωνα.
Από πλευράς Απόλλωνα, παραβρέθηκαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, Δημήτρης Θωμαΐδης, Βίκτωρας Ιωσηφίδης και Σωτήρης Τίμος. Επίσης παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Ομίλου Φίλων Απόλλωνα Πόντου από Θεσσαλονίκη και Κιλκίς. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Σάκη Σημαιοφορίδη, για την τεράστια τιμή που έκανε στον Όμιλο, να μας χαρίσει το υπερπολύτιμο αρχείο του .Να είναι σίγουρος ότι όλος ο κόσμος του Απόλλωνα θα το απολαύσει, σε εκδηλώσεις που θα γίνουν για τα 100 χρόνια του συλλόγου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.