Σίλβερ: «Αυξήθηκε το επίπεδο ανησυχίας στις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού»

Metrosport Team27 Ιουνίου 2020

Την έντονη ανησυχία του σχετικά με τη διεξαγωγή των αγώνων εξέφρασε ο 'Ανταμ Σίλβερ, στην τηλεδιάσκεψη. Ο επίτροπος του ΝΒΑ παραδέχθηκε ότι η ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν είναι απόλυτα ασφαλής για τους παίκτες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Χαρακτηριστικά είπε: «Γνωρίζουμε ότι η COVID-19 θα είναι μαζί μας για το άμεσο μέλλον και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό. Δεν υπάρχουν επιλογές που να είναι χωρίς κίνδυνο αυτήν τη στιγμή. 

Το απόλυτο συμπέρασμά μου είναι ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τον ιό και ότι αυτό θα ζήσουμε για το άμεσο μέλλον. Γι 'αυτό σχεδιάσαμε την συνέχεια του πρωταθλήματος με τον τρόπο που κάναμε. Και έτσι είναι ένα κλειστό δίκτυο. Και ενώ δεν είναι αδιαπέραστο, στην ουσία προστατεύουμε από κρούσματα γύρω μας. Τουλάχιστον, αυτό είναι το μοντέλο. Έτσι, για αυτούς τους λόγους, είμαστε ακόμα πολύ άνετοι στο Ορλάντο». 

Ο Σίλβερ τόνισε ότι η Φλόριντα με τα περίπου 9.000 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν την Παρασκευή (26/6) προκαλεί έντονη ανησυχία.

«Το επίπεδο ανησυχίας έχει αυξηθεί, όχι μόνο λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στη Φλόριντα, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Τουλάχιστον σήμερα, πιστεύω, 29 από τις 50 πολιτείες έχουν αυξημένο αριθμό περιπτώσεων. Φυσικά, κάναμε το σχέδιο για να απομονωθούμε. Θέλουμε να αρχίσουμε να βλέπουμε πώς λειτουργεί το σχέδιό μας και πώς λειτουργούν τα πρωτόκολλα και μετά θα πάρουμε αποφάσεις καθώς πηγαίνουμε».

Οι αγώνες αναμένεται να αρχίσουν στις 31 Ιουλίου με τους Γιούτα Τζαζ να αντιμετωπίζουν τους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης και τους κλίπερς να αγωνίζονται με τους Λέικερς. Η σεζόν έχει διακοπή από τις 11 Μαρτίου, ενώ οι ομάδες θα φτάσουν στην Disney για προπονήσεις έως τις 11 Ιουλίου.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.