Σίλντεφελντ: «Θα επανέλθει στους τίτλους ο ΠΑΟΚ - Πιο ασφαλές το 3-4-3»

Metrosport Team23 Απριλίου 2021

Ο Γκόρντον Σίλντεφελντ, πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, μίλησε στο Metropolis 95.5 για το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων που ακολουθεί, αλλά και τις αναμνήσεις του από την Ελλάδα.

«Θυμάμαι το γκολ απέναντι στα Γιάννενα που είχε δώσει τον ΠΑΟΚ την συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Ήταν σημαντικό. Δεν έχω και πολλά γκολ στην καριέρα μου, τα θυμάμαι. Ήταν ένα τέρμα, πάντως, πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ και για μένα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Παίζω ακόμη. Ήμουν στην Ανόρθωση, αλλά έφυγα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είχα ένα θέμα με τον προπονητή. Ήμουν εκεί 3,5 χρόνια, μπορώ να πω ότι πέρασα καλά. Πλέον, έχω συμβόλαιο με την Σίμπενικ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. 

Πριν από μήνα έκλεισα τα 36. Το σώμα μου είναι σε καλή κατάσταση, νιώθω καλά, δεν είχα τραυματισμούς στην καριέρα μου. Δεν έχω λόγο να σταματήσω. Θέλω να κάνω αυτό που μου αρέσει. Ο Ιμπραίμοβιτς, βλέπετε, είναι στα 40 και συνεχίζει». 

Για την τριάδα στην άμυνα που επιλέγει, πλέον, ο Πάμπλο Γκαρσία: «Τους ελληνικούς αγώνες τους έβλεπα όταν ήμουν στην Κύπρο, τώρα απλώς παρακολουθώ τα αποτελέσματα. Έπαιξα στην Κύπρο με τον Κετσπάγια σε τριάδα στην άμυνα. Είναι πιο ασφαλές. 

Εξαρτάται και από τις αδυναμίες που έχει η ομάδα. Έχει και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Μπορεί και να χάσεις αν ξέρει ο αντίπαλος να εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους που αφήνεις.

Αύριο παίζουμε με μία ομάδα που προτιμάει αυτό το σύστημα. Πολλές φορές είναι ρίσκο. Αν ο αντίπαλος έχει καλούς ακραίους μπακ θα δημιουργήσει προβλήματα, αλλά μπορεί να σου δώσει πλεονέκτημα γιατί μπορείς να βγεις γρήγορα στο τρανζίσιον. Συνήθως χρησιμοποιείται για αμυντική ασφάλεια». 

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει πτωτική πορεία μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Είναι δύσκολο να διατηρήσεις την ποιότητα και τον ρυθμό για μεγάλο διάστημα. Αυτό το κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης, θέλει καλό σκάουτινγκ και καλή οργάνωση. Ίσως δεν έκανε καλές επιλογές παικτών. Αλλά νομίζω θα επανέλθει γιατί είναι μία από τις τρεις κορυφαίες ομάδες της χώρας».

Για τον καλύτερο συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ: «Βούκιτς και Έτο. Ο Έτο, πλέον, είναι κάτοικος Ζάγκρεμπ. Έχει οικογένεια εδώ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.