Σιγά μην έχει ανάγκη άλλοθι

Αρις Νικολάκης28 Νοεμβρίου 2020

Δεν ήρθε δα κι η καταστροφή με την ήττα από την Αϊντχόφεν. Εξάλλου – μεταξύ μας – ήταν λίγο η πολύ πιθανή στον θεωρητικό υπολογισμό του ΠΑΟΚ μετά την κλήρωση. Η ζημιά – εάν κι εφ’ όσον τελικά, γίνει – θα οφείλεται στην ισοπαλία με την Ομόνοια. Στον θεωρητικό υπολογισμό λίγο ή πολύ πιθανή ήταν η νίκη του ΠΑΟΚ.

Και βέβαια, δε θα μείνει ο ΠΑΟΚ στην Ολλανδία. Προχωρά σε Ελλάδα και μετά σε Κύπρο. Δεν βάζει πάντως, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την ήττα και η τον τρόπος της ήττας. Είναι το κορυφαίο πάθημα του ΠΑΟΚ εκτός έδρας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πρέπει να γίνει μάθημα για προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο Πάμπλο Γκαρσία ανέλαβε ευθαρσώς τις ευθύνες του με καθαρές κουβέντες. Η ανάληψη ευθυνών δεν αποδίδει στον ΠΑΟΚ τους χαμένους βαθμούς. Δεν την αποδίδει και η σπουδή των παικτών του να μετακυλήσουν τις δικές τους στον αγώνα με την Ομόνοια. Να μας συγχωρείστε για την έκφραση μας αλλά… Αυτά τα περί τελικού στην Κύπρο και λοιπά τ’ ακούμε βερεσέ!

Οι ίδιοι παίκτες οι οποίοι νίκησαν εδώ 4-1 με ανατροπή του 0-1, την Αϊντχόφεν… Οι ίδιοι έχασαν εκεί με 3-2 με ανατροπή του 0-2. Τι να μας πουν, λοιπόν;

Να πράξουν φυσικά, μπορούν. Έχουν τις δυνατότητες. Δεν τους λείπουν οι ικανότητες. Η αγωνιστική τους ανισορροπία είναι η αιτία της προσωπικότητας double face του ΠΑΟΚ. Η μία εμφάνιση γοητευτική κι η άλλη απογοητευτική. Η αγωνιστική τους ισορροπία θα αλλάξει την αποτελεσματικά τον ΠΑΟΚ.

Ουσιαστικά, τού λείπει η σταθερότητα στην απόδοση ισχύος. Και μπορεί αυτή η έλλειψη να οφείλεται στις διαφορετικές ενδεκάδες κάθε αγώνα αλλά… Δε γίνεται αλλιώς με τόσες απουσίες. Και δεν είναι μόνον αυτές. Είναι κι η πρωτεύουσα ανάγκη του Πάμπλο Γκαρσία ως προπονητή, να φτιάξει ρόστερ πολλών ενδεκάδων.

Είναι πολλές οι υποχρεώσεις εντός κι εκτός συνόρων. Είναι πολλές οι απουσίες. Και με μία ενδεκάδα δεν βγάζει την χρονιά ο ΠΑΟΚ. Είναι δε, ιδιαίτερα βαρύ φορτίο για οποιονδήποτε προπονητή να ψάχνεται για να διαμορφώσει ευέλικτο ρόστερ με μέγιστη ισχύ και συνάμα, να κυνηγά αποτελέσματα σε υψηλά επίπεδα.

Δεν φτιάχνουμε άλλοθι για τον Πάμπλο Γκαρσία. Σιγά μην έχει κι ανάγκη. Και ποιοι είμαστε εμείς στο κάτω κάτω της γραφής για να φτιάξουμε άλλοθι στον προπονητή του ΠΑΟΚ; Δεν τα θέλει δεν τα χρειάζεται! Τι πράττουμε; Καταγράφουμε κι απεικονίζουμε την κατάσταση ο οποίος παρά τις οξύτατα αντίξοες συνθήκες είναι σε τροχιά στόχων του…  

ΥΓ 1: Διαβάζουμε στον Τύπο: «Δεν πληρώνονται οκτώ στα δέκα πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων κατά του Κορωνοϊού». Φυσικά και φταίμε οι πολίτες για την εξάπλωση του φονικού ιού αλλά… Ας όψεται η Πολιτεία η οποία δε μας ταράζει στη νομιμότητα!

ΥΓ 2 : Και βέβαια φέρουν ευθύνες για την εξάπλωση πολίτες οι οποίοι μετακινήθηκαν για διασκέδαση από Θεσσαλονίκη σε Σέρρες και Δράμα επί παραδείγματι αλλά… παραβίασαν ανοικτάς θύρας! Με άλλα λόγια; Τους υποδέχθηκαν τους πελάτες εκεί …ανοικτές αγκάλες. Φταίμε όλοι!.

ΥΓ 3 : Κι ο γέγονε, γέγονε! Σημασία έχει τι γίνεται τώρα. Κι ουχί τι μέλλει γενέσθαι. Διαφωνείτε; Όσο πάντως, συμφωνείτε… Γρηγορείτε!

ΥΓ 4 :Ο Χριστός έγινε κατ εικόνα κι ομοίωση μας. Δεν γίναμε εμείς κατ’ εικόνα και ομοίωση Του. Το λησμονούν κάποιοι οι οποίοι παριστάνουν τους Μεσσίες…

ΥΓ 5 : Πέρα από το Υγειονομικό κι Αστυνομικό προσωπικό του τόπου μας. Κι εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς το Στρατιωτικό. Ξενυκτά με το δάκτυλο στην σκανδάλη ενώ εμείς με το δάκτυλο στο τηλεχειριστήριο. Τηλεχειριστήριο κι όχι τηλεκοντρόλ. Τούτο με βαθύ σεβασμό στον καθηγητή – μαχητή της ελληνικής γλώσσας Γιώργο Μπαμπινιώτη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.