Σίφουνας ΠΑΟΚ πέρασε από τη Λεωφόρο και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα

Πέτρος Χαριζακλής22 Ιανουαρίου 2023

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη πριν μερικές ημέρες στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν σίφουνας από τη Λεωφόρο κερδίζοντας με 3-0 τον Παναθηναϊκό και φώναξε παρών για τον τίτλο. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν καλύτερη και πιο αποτελεσματική από τους «πράσινους», με τον Κωνσταντέλια να κάνει τρομερό ματς, με ένα γκολ μία ασίστ και ένα γκολ που δεν του χρεώθηκε αλλά ξεκίνησε από το δικό του πείσμα να κυνηγήσει μια σχεδόν χαμένη φάση. 

Οι «ασπρόμαυροι» με αυτή τη νίκη μείωσαν τη διαφορά από την ΑΕΚ στους πέντε και από τον Παναθηναϊκό στους έξι βαθμούς και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Super League 1.

Μπροστά με καραμπόλα ο ΠΑΟΚ

Καλύτερος ήταν ο Δικέφαλος του Βορρά στο πρώτο ημίχρονο, ο οποίος είχε περισσότερες ευκαιρίες από τον Παναθηναϊκό και ένα δοκάρι, προτού σκοράρει με καραμπόλα.

Στο 4’ ήταν η πρώτη φάση για τον Παναθηναϊκό, όταν μετά από μακρινή μπαλιά από την άμυνα, κατέβασε την μπάλα ο Παλάσιος, στη συνέχεια έκανε την παράλληλη κίνηση μπαίνοντας στην περιοχή του Κοτάρσκι κι εκτέλεσε με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα το «τριφύλλι» είχε μεγάλη ευκαιρία. Ο Παλάσιος έκανε το γύρισμα και ο Τσέριν πλάσαρε στην κίνηση, αλλά απόκρουσε ο Κοτάρσκι.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα. Στο 18’ ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς έπιασε το σουτ από τα όρια της περιοχής του Μπρινιόλι η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 22ο λεπτό, αντεπίθεση του ΠΑΟΚ και ωραία ατομική ενέργεια του Κωνσταντέλια, που εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε εύκολα.

Στο 24’ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι. Υπέροχη πάσα του Κωνσταντέλια στον Ολιβέιρα, που γύρισε αμέσως και εκτέλεσε, η μπάλα βρήκε και λίγο και κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι, προτού μπλοκάρει ο Ιταλός. Οκτώ λεπτά αργότερα ξανά ο Πορτογάλος απείλησε, ωστόσο η κεφαλιά του μετά από σέντρα του Ράφα Σοάρες, μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.

Στο 44’ ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Χούανκαρ έκανε κακό διώξιμο, ο Κωνσταντέλιας το εκμεταλλεύτηκε και έκανε το πλασέ, ο Μπρινιόλι απέκρουσε, όμως η μπάλα βρήκε στον Πέρεθ και κατέληξε στα δίχτυα του τριφυλλιού.

«Καθάρισε» με δύο γρήγορα γκολ

Ο Δικέφαλος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να «καθαρίσει» το ματς και το έκανε με δύο γρήγορα γκολ. Με το καλησπέρα (46’) πέτυχε το 0-2. Ο Νάρεϊ έκανε τη σέντρα, ο Ολιβέιρα έδωσε με τακουνάκι στον Κωνσταντέλια, ο ο οποίος με τη μία έστρωσε στον Αντρίγια Ζίβκοτιτς και εκείνος έκανε το πλασέ για το 0-2.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» τη νίκη του. Ο Ολιβέιρα έκανε τρομερό γύρισμα υπό πίεση μετά από πλάγιο του Ράφα Σοάρες, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να διώξει και ο Κωνσταντέλιας επιχείρησε με τη μία αριστερό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι. Στο 55’ ο Δικέφαλος είχε τεράστια ευκαιρία για τέταρτο γκολ. Ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς έκανε τη σέντρα, ο Ολιβέιρα πήδηξε ανάμεσα στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και χτύπησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ελέγξει το ματς όμως η πρώτη και μοναδική πολύ καλή του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 60΄. Η φάση ξεκίνησε με σέντρα του Παλάσιος και κεφαλιά του Ιωαννίδη που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (57’ Βαγιαννίδης), Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (57’ Πούχατς), Ρούμπεν (61’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ (61’ Σπόραρ), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (83’ Σάντσες).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης (73’ Κάργας), Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο (73’ Ντάντας), Νάρεϊ (71’ Tάισον), Κωνσταντέλιας (82’ Μπίσεσβαρ), Αντρίγια Ζίφκοβιτς, Ολιβέιρα (82’ Τόμας).

MVP: Κωνσταντέλιας. Ο 19χρονος με ένα γκολ, μία ασίστ και ένα γκολ δικό του δημιούργημα δεν θα μπορούσε να μην είναι ο κορυφαίος.

Διαιτησία: Δεν είχε τη μεγάλη φάση ο Κουλμπάκοφ, όμως στον πειθαρχικό έλεγχο έχασε κάποιες φάσεις σε παίκτες του Παναθηναϊκού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.