Σηφάκης: «Η Ατλέτικο, οι... 50 σελίδες και οι εντολές του Κούπερ»

Metrosport Team01 Δεκεμβρίου 2020

Σαν σήμερα (1/12) πριν από δέκα χρόνια ο Άρης κέρδιζε εκτός έδρας την Ατλέτικο Μαδρίτης γράφοντας χρυσή σελίδα στην ιστορία του. Ο Μιχάλης Σηφάκης ζωντάνεψε μέσα από το Metropolis 95.5 εκείνες τις ανεπανάληπτες στιγμές. 

«Μου θυμίζετε μία τόσο όμορφη στιγμή για την ιστορία του Άρη αλλά και την δική μου. Είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του Άρη, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε αυτήν. Σήμερα είναι η 10η επέτειος, την συγκεκριμένη μέρα δεν μπορείς να την ξεχάσεις και να θες, υπάρχουν φίλοι που μου στέλνουν διάφορα. 

Το έχω ξαναπεί, αυτό που θυμάμαι έντονα είναι η στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο που γίνετε το δοκάρι της Ατλέτικο, είπα σήμερα δεν χάνουμε» είπε αρχικά και πρόσθεσε για τη φάση του νικητήριου τέρματος των κιτρίνων:

«Επειδή ήταν μία συνεχόμενη φάση μέσα στην περιοχή τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Βγάζουν το πρώτο σουτ πάνω στην γραμμή, μετά λες το χάσαμε και μετά βλέπεις την μπάλα στα δίχτυα. Είναι κάποια κλάσματα. Είχα γυρίσει στους φιλάθλους και τον πάγκο, αν θυμάμαι καλά. 

Την αποκλείσαμε κερδίζοντάς την μέσα και έξω. Το προηγούμενο παιχνίδι της Ατλέτικο ήταν ενάντια στην Ίντερ για το Σούπερ Καπ. Ο Κούπερ μας είχε πει πριν το παιχνίδι, με περίπου 50 σελίδες στο χέρι που ήταν η ανάλυση του παιχνιδιού με την Ίντερ, ότι αν θέλουμε να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε στο 110%. 

Η εντολή ήταν να κρατάμε όσο μπορούμε την μπάλα, να κερδίσουμε χώρο και χρόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δουλέψαμε πολύ στις στημένες φάσεις. Ειδικά το τρίτο γκολ είχε δουλευτεί πολύ. Εκείνη ήταν από τις καλύτερες ομάδες της Ατλέτικο τα τελευταία 20 χρόνια».

Τόνισε ότι: «Δεν πήγαμε για να χάσουμε. Ο Άρης τότε στην Ευρώπη έκανε πολύ καλά παιχνίδια. Ακόμη και στην Λεβερκούζεν που χάσαμε είχαμε πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ξέραμε την δυσκολία, το παλέψαμε και δικαιωθήκαμε. Το γήπεδο ήταν μισοάδειο και εμείς είχαμε 4.000 κόσμο. 

Όταν επί 95 λεπτά έχεις την υποστήριξη των φιλάθλων, τους είχα και από πίσω μου στο δεύτερο ημίχρονο, καταλαβαίνεις ότι έχεις πετύχει κάτι μεγάλο. Από την ένταση και τις φωνές. Όταν πάνε καλά τα πράγματα είναι.... καλό να έχεις τον κόσμο από πίσω σου. Η δύναμη του Άρη είναι οι φίλαθλοί του. Αγαπούν την ομάδα και είναι καλό να τους έχεις πάντα κοντά σου».

Κατέληξε λέγοντας: «Έχει σχεδόν 2,5 χρόνια που σταμάτησα το ποδόσφαιρο, δυστυχώς, για λόγους υγείας, όχι σημαντικούς. Δεν νομίζω ότι είμαι από τους ανθρώπους που μου αρέσει να εμφανίζομαι. Μόνο όταν έχεις κάτι να πεις. Έχω επαφή με το ποδόσφαιρο τον τελευταίο 1,5 χρόνο με την εκπροσώπηση παικτών».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.