Σιέρα Λεόνε: Φτιάχνουν ναρκωτικά από θαμμένα ανθρώπινα οστά

Metrosport Team06 Απριλίου 2024

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η νέα προσπάθεια επιτήδειων στη Σιέρα Λεόνε, για να κατασκευάσουν ναρκωτικά, που παρασκευάζονται από ανθρώπινα οστά.

Ο λόγος για το ψυχοδραστικό ναρκωτικό kush, που έχει οδηγήσει τις τοπικές Αρχές να να φυλάνε τα νεκροταφεία στην πρωτεύουσα, το Φρίταουν, για να εμποδίσουν τους νεαρούς άνδρες, οι οποίοι σκάβουν σκελετούς για να πάρουν τα οστά και να φτιάξουν το ναρκωτικό.

Μάλιστα, το kush είναι ένα ναρκωτικό που παρασκευάζεται από διάφορες ουσίες, όπως τοξικά χημικά, βότανα, κάνναβη, απολυμαντικό, αλλά ένα από τα κύρια συστατικά του είναι τα αλεσμένα ανθρώπινα οστά, τα οποία περιέχουν ίχνη θείου, που ενισχύει την επίδραση του ναρκωτικού.

Σύμφωνα με στοιχεία, από το 2020 ως το 2023, οι εισαγωγές στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Σιέρα Λεόνε με ασθένειες που συνδέονται με το kush, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά περίπου πριν από 6 χρόνια, αυξήθηκαν κατά σχεδόν 4000%, με τη συντριπτική πλειοψηφία να είναι νεαροί άνδρες ηλικίας 18-25 ετών.

Όπως λέγεται, το εν λόγω ναρκωτικό κοστίζει μόνο 20 πένες ανά τσιγάρο, αν και οι αναφορές δείχνουν ότι πολλοί ξοδεύουν έως και 8 λίρες την ημέρα για το ναρκωτικό, ένα αρκετά μεγάλο ποσό, συγκριτικά με το μέσο εισόδημα που ανέρχεται σε μόλις 400 λίρες το χρόνο.

Προκειμένου να περιορίσει την αύξησή του, ο πρόεδρος της χώρας δημιούργησε μια Εθνική Ομάδα Εργασίας για τα Ναρκωτικά και την Κατάχρηση Ουσιών με κέντρα που θα είναι «επαρκώς στελεχωμένα με επαγγελματίες να προσφέρουν φροντίδα και υποστήριξη σε άτομα με εθισμό στα ναρκωτικά».

Παράλληλα, εκτός από το κέντρο θεραπείας για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά του Φρίταουν, η αστυνομία έχει λάβει εντολή να βρει και να συλλάβει τους διακινητές.

«Λόγω των ναρκωτικών άφησα τις σπουδές μου»

Μιλώντας στο Channel 4 News, ένας χρήστης, ο Αμπού Μπαχάρ, τόνισε ότι εγκατέλειψε τις ελπίδες του για μια μουσική καριέρα, καθώς το φάρμακο τον έχει κάνει «ζόμπι».

«Λόγω των ναρκωτικών άφησα τις σπουδές μου. Εξαιτίας των ναρκωτικών δεν επικεντρώθηκα στη συγγραφή. Εξαιτίας των ναρκωτικών δεν συγκεντρώθηκα σε τίποτα», δήλωσε εμφατικά.

Παράλληλα, ένας άλλος εθισμένος νέος σχολίασε ότι το kush σε «μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο όπου δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Είναι σαν να έχει μπει ο δαίμονας μέσα σου. Βλέπουν τους φίλους τους και τους ανθρώπους γύρω τους να πεθαίνουν και παρόλα αυτά εξακολουθούν να το παίρνουν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.