Σιαμπάνης, η επιστροφή: Από τις περσινές καταγγελίες μόνιμα στον πάγκο και ένα χρόνο μετά στην ενδεκάδα

Δημήτρης Καλαϊτζής11 Φεβρουαρίου 2022


Από τις περσινές καταγγελίες και μόνιμα στον πάγκο για ένα χρόνο, η επιστροφή στα γκολποστ. Ο λόγος για τον Μάριο Σιαμπάνη. Ο Άρης στο πρώτο του παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο τη Λαμία (0-0) είδε τους Κουέστα και Ντένις να τραυματίζονται κι αυτό «ανάγκασε» τον Άκη Μάντζιο να επαναφέρει κάτω από τα δοκάρια τον νεαρό γκολκίπερ. 

Ο 22χρονος πορτιέρε πήρε φανέλα βασικού μετά από 358 (!!!) ημέρες. Η τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι Πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης στις 30 Ιανουαρίου του 2021, όπου ο Άρης αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τους Αρκάδες.

Τι κι αν είχε να φορέσει γάντια βασικού για έναν ολόκληρο χρόνο, αυτό φάνηκε πως δεν τον επηρέασε. Ο Άρης ήταν φλύαρος απέναντι στη Λαμία στο μεταξύ τους παιχνίδι για το Πρωτάθλημα και ο Σιαμπάνης ήταν ο μοναδικός που διασώθηκε δίχως υπερβολή από την κάκιστη εικόνα των «κιτρίνων». Όποτε χρειάστηκε είχε τα αντανακλαστικά για να σταματήσει τους κινδύνους των παικτών του Γρηγορίου και η συνολική του παρουσία ήταν άκρως θετική στο 0-0 με τους Φθιώτες.


Οι καταγγελίες, ο «πάγος» και η επιστροφή 

Η περσινή σεζόν για τον Σιαμπάνη ήταν «σκληρή» και μάθημα για πολλούς στον οργανισμό του Άρη. Ο 22χρονος τερματοφύλακας είχε καθιερωθεί για τα καλά στην ενδεκάδα της ομάδας, όμως η καταγγελία του περί απόπειρας δωροδοκίας πριν το clasico της Θεσσαλονίκης λίγο έλειψε να…τινάξει στον αέρα την ποδοσφαιρική του καριέρα. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Σιαμπάνης συναντήθηκε τρεις μέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με έναν πρώην υπάλληλο της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, ο οποίος έχει αποχωρήσει από τον σύλλογο πριν πέντε χρόνια και τον γνώριζε από τη θητεία του στον Δικέφαλο. Βέβαια, στον τόπο που βρέθηκαν οι δυο άνδρες, ήρθε και ένα τρίτο πρόσωπο. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο πορτιέρε του Άρη του πρότειναν να έχει μειωμένη απόδοση στον αγώνα με αντάλλαγμα 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η άλλη πλευρά αντικρούει τους ισχυρισμούς του τερματοφύλακα του Αρη, υποστηρίζοντας ότι ήταν μία φιλική συνάντηση και τίποτα περισσότερο.


Η υπόθεση είχε αφετηρία τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά οι οποίες προκάλεσαν και την παραγγελία του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Έτσι, ο τερματοφύλακας του Άρη προσήλθε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Η κατάθεση κράτησε πολλές ώρες και μάλιστα ο Σιαμπάνης περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας μεταξύ άλλων υποστήριξε πως υπήρξε πράγματι συνάντηση με πρόσωπο που γνώριζε και του ζήτησε να έχει μειωμένη απόδοση, προσφέροντάς του μάλιστα σημαντικό χρηματικό ποσό κι ότι το άτομο αυτό συνοδευόταν από ένα ακόμα πρόσωπο. Ο ίδιος υπογράμμισε πως αρνήθηκε να πάρει τα χρήματα και αμέσως ενημέρωσε τους διοικούντες του Άρη. Βέβαια, ερωτήματα προέκυψαν πως ήξερε ο Κώστας Καραπαπάς όχι μόνο για τη συνάντηση των τριών ανδρών, αλλά και την ταυτότητα του προσώπου που φέρεται να συνόδευσε τον πρώην υπάλληλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σ΄ αυτό το ραντεβού. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, το τρίτο πρόσωπο της συνάντησης είναι «σκληρός ποινικός». Ο Σιαμπάνης δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει το πρόσωπο αυτό, διότι είχε κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Πώς λοιπόν ο Καραπαπάς γνώριζε για την παρουσία σκληρού ποινικού, όπως τον αποκάλεσε, τον οποίο όμως δεν γνώριζε ο ίδιος ο τερματοφύλακας του Άρη; Αυτή η υπόθεση ταρακούνησε για τα καλά τη Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση μετά τις καταγγελίες και προσέφυγε στην Επιτροπής Δεοντολογίας για το γεγονός ότι δεν καταγγέλθηκε από τον Μάριο Σιαμπάνη, αλλά και τον Άρη απόπειρα δωροδοκίας μέσα στην προθεσμία των 48 ωρών που προβλέπεται.


Οι νομικοί του Δικέφαλου κατέθεσαν επίσης και αίτημα διερεύνησης για τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι πληροφορίες περιήλθαν σε γνώση της διοίκησης του Ολυμπιακού, πριν καταγγελθούν επίσημα στα αρμόδια όργανα.

Μάλιστα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε, με ανακοίνωσή της, να επιβληθεί στον Σιαμπάνη η ποινή-αποκλεισμός δυο ετών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα-που προβλέπεται σε ποδοσφαιριστή που προσεγγίζεται για δωροδοκία και δεν το καταθέτει εντός 48 ωρών στις αρμόδιες αρχές βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Δεοντολογίας.

Τα συμβόλαια του Σιαμπάνη στον...αέρα 

Ο ΠΑΟΚ μέσω ανακοίνωσης έβγαλε στη φόρα τα συμβόλαια του Σιαμπάνη, αλλά και τα προσωπικά στοιχεία του ποδοσφαιριστή του Άρη. Αυτό προκάλεσε την οργή του νεαρού τερματοφύλακα των «κιτρίνων» που μέσα από τα social media καθιστά υπεύθυνη την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όσους ευθύνονται για τη δημοσιοποίηση των εγγράφων και για ό,τι συμβεί στον ίδιο και την οικογένειά του.

Μάλιστα, δεν βάλλεται μόνο κατά του ΠΑΟΚ, αλλά και κατά της ΕΠΟ για τη διαρροή των συμβολαίων του στους ανθρώπους του Δικεφάλου και ζητά το ποσό των 250.000 ευρώ ως αποζημίωση για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά και τη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αφορμή την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας.  


Για αρκετές ημέρες επικρατούσε ένας…πόλεμος ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, Άρη και Ολυμπιακό, ωστόσο μετά την εξέταση της υπόθεσης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στο αρχείο μπήκε η δικογραφία της «διαρροής» της κατάθεσης που έδωσε ο νεαρός τερματοφύλακας στην Αστυνομία για την υπόθεση με τον ΠΑΟΚ.

Όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πράξη, δεν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, το οποίο ερευνούνταν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης. Στο αιτιολογικό της δε, φέρεται να τονίζεται πως τα όσα κατέθεσε ο γκολκίπερ δεν ταυτίζονται με όσα μεταδόθηκαν σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης ασκήθηκε ποινική δίωξη μόνο εις βάρος δύο προσώπων που φέρονται ότι πλησίασαν και έταξαν χρήματα στον τερματοφύλακα του Άρη, Μάριο Σαμπάνη.

Είναι από τα σπάνια γεγονότα που μπορεί να συμβούν στη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, δηλαδή, να τραυματιστούν και οι δύο τερματοφύλακες. Αυτό συνέβη στην αναμέτρηση του Κυπέλλου Άρης-Λαμία όπου ο Άκης Μάντζιος είδε τόσο τον Κουέστα, όσο και τον Ντένις-που αντικατέστησε τον Ισπανό-να τραυματίζονται κι αυτό έφερε την ενεργοποίηση του Σιαμπάνη που επανήλθε μετά από ένα χρόνο κάτω από δοκάρια και έκανε ντεμπούτο στο ματς Πρωταθλήματος με τη Λαμία στις 23 Ιανουαρίου του 2022. 

Παρά την απραξία, ο 22χρονος δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε την σκληρή δουλειά περιμένοντας την ευκαιρία από τον προπονητή του. Έστω κι από σπόντα επέστρεψε και έδειξε έτοιμος για την καθιέρωση. Ακολούθησαν πέντε σερί παιχνίδια που υπερασπίστηκε την εστία του Άρη και μάλιστα κατάφερε να την κρατήσει ανέπαφη στα δυο με Λαμία (0-0) και Παναιτωλικό (2-0).

Μένει να δούμε αν ο Άκης Μάντζιος θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τον Μάριο Σιαμπάνη-αρχής γενομένης από το ματς της Δευτέρας (14/2, 19.30) με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα-ή αν θα επαναφέρει τον Χούλιαν Κουέστα.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.