Σφυρίχτρες στάζουν δηλητήριο σε παιδικές ψυχές!

Αρις Νικολάκης24 Μαρτίου 2022

Δεν έχουν ίχνος ντροπής. Αν και μία (μη ελληνική…) παροιμία λέει: Ο κόσμος δεν έχει ντροπή. Συμφέρον έχει. Τι συμφέρον; Ο Θεός κι η ψυχή τους. Είναι πάντως, αδίστακτοι. ΚΙ ως εκ τούτου για το ποδόσφαιρο επικίνδυνοι ως διαιτητές…

Ένας από αυτούς ορίσθηκε διαιτητής στον Τελικό του Πρωταθλήματος κ15: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στο Αγρίνιο. Παιδάκια έπαιζαν. Με μόνο κίνητρο την χαρά τους. Αυτός, ο ορισθείς διαιτητής, σφύριζε επειδή πληρωνόταν. Την δουλειά του έκανε.

Μία απόφαση του – η οποία ξάφνιασε και τα παιδιά του Ολυμπιακού - στέρησε από τα παιδιά του ΠΑΟΚ τη χαρά. «Χάλασε» τις ψυχές τους. Αυτός φυσικά, δε «χαλάσθηκε». Κι ουδέν στερήθηκε. Στον τραπεζικό λογαριασμό του κατατέθηκε η αποζημίωση του. Όπως εξάλλου ορίζεται από τις σχετικές διατάξεις.

Το θέμα δεν είναι ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός ή ο (εξαιρετικός…) Τελικός. Το θέμα είναι η δηλητηρίαση των ψυχών αυτών των παιδιών από μία… σφυρίχτρα – στίγμα στην εικόνα του αθλήματος. Αυτό είναι το κακό. Το χειρότερο είναι πως δεν είναι η μοναδική… σφυρίχτρα. Δεν είναι το μοναδικό στίγμα. Και το χείριστο, στην περίπτωση μας, είναι η βίαιη στέρηση της χαράς από παιδιά.

Άντε μετά να πείσεις παιδιά και γονείς πως οι διαιτητές δεν ωφελούνται μόνον αλλά κι ωφελούν το ποδόσφαιρο. Και πως αξίζει κάθε θυσία παιδιών και γονιών για την παρουσία τους στα γήπεδα.

Φάνηκε βέβαια, από το ήθος των παιδιών (και μετά τη λήξη του Τελικού και την κλοπή του τίτλου) πως οι θυσίες τον γονιών τους δεν πάνε χαμένες. Κι ας προσπάθησε για το αντίθετο μία ανάλογου ήθους κι ύφους… σφυρίχτρα!

Ίσως πάντως, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δε θα έπρεπε, να αφήσει το θέμα με τον συγκεκριμένο διαιτητή, να περάσει στα ψιλά. Αυτός πέταξε στα σκουπίδια τη χαρά, τον κόπο και τον ιδρώτα παιδιών και γονιών . Δε θα της προτείνουμε εμείς τι πρέπει, να γίνει. Για να μην περάσει στα ψιλά. Και να μην ξαναγίνει! Αυτή γνωρίζει καλύτερα από εμάς.

Δεν πρέπει σφυρίχτρες γενικά, να στάζουν δηλητήριο σε παιδικές ψυχές! Δεν πρέπει…

ΥΓ 1: Εάν κι εφ’ όσον επιτραπεί πάλι, η 100% πληρότητα στα ελληνικά γήπεδα… Και φθάσουμε, πρώτα ο Θεός, στον αγώνα ρεβάνς με τη Μαρσέιγ. Να αναμένουμε στην Τούμπα μία συγκλονιστική παράσταση στις κερκίδες της. Η ατμόσφαιρα της θα αφήσει το «Βέλοντρομ» στην σκιά της. Να το θυμάστε!

ΥΓ 2: «Έφυγε» ένας προπονητής - δάσκαλος με αδαμάντινο χαρακτήρα. Ο Αχιλλέας Σαββίδης «στόλιζε» με την παρουσία του το ποδόσφαιρο. Με πορεία χαμηλών τόνων αλλά υψηλών αποδόσεων στήριξε (δίχως να στηριχθεί ανάλογα!) πολλές προοδευτικές προσπάθειες. Ήταν άξιος άνθρωπος. Καλό του ταξίδι…

ΥΓ 3 : «Έφυγε» ένα από τα εξαιρετικά παιδιά της πιάτσας μας! Ο Νίκος Γιακουμίδης ξεχώριζε – κι έτσι θα ξεχωρίζει στην μνήμη μας – για όλα του τα πολλά καλά κι ως επαγγελματία κι ως ανθρώπου. Καλό του ταξίδι…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.