Μπουκαδόρος ο Λάμπρου και εφιάλτης στο ένας με έναν

Metrosport Team17 Ιανουαρίου 2020

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΖΑ

Δια περιπάτου (4-1) ο ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του κυπέλλου, με τον Φερέιρα να έχει μια καλή ευκαιρία για χρήσιμα συμπεράσματα και για σωστές αποφάσεις.   Μετά το άνετο πέρασμα του Δικεφάλου από την Κρήτη, στον πρώτο αγώνα, η χθεσινή αναμέτρηση όπως ήταν επόμενο, έδωσε την ευκαιρία στον κόουτς των νταμπλούχων, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους εκείνους τους παίκτες, για τους οποίους δεν είχε σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για τον οποιοδήποτε λόγο. Είτε αυτός αφορούσε την προβληματική αγωνιστική συμπεριφορά τους, είτε τη δική του επιθυμία και περιέργεια να διαπιστώσει με πιο τρόπο και με τι είδους διαχείριση θα μπορούσε να «εισπράξει» από αυτούς, όλα εκείνα τα θετικά στοιχεία που έλειψαν, αλλά και που αδυνατούσαν να τα επιβεβαιώσουν και να τα καταθέσουν μέσα στον αγώνα. Τις οποίες φορές (τις λίγες ή ελάχιστες δεν έχει σημασία) εκλήθησαν να το κάνουν. Έτσι με «μαξιλάρι ασφαλείας» το στέρεο 3-0 στο «Γεντί Κουλέ» ο Αμπέλ Φερέιρα έδωσε φανέλα βασικού στον Λάμπρου, στον Στοχ και στον Ροντρίγκο Σοάρες, σε ένα rotation ιδιόρρυθμο που φιλοξενούσε κάποιους σταθερούς και αναντικατάστατους, όπως επίσης και ορισμένους που τελούν υπό διαρκή παρακολούθηση. 

Είναι αλήθεια πως η εξέλιξη του παιχνιδιού, βοήθησε τον Φερέιρα να «δει» ότι ακριβώς ήθελε. Κάτι δηλαδή που θα τον βοηθούσε σημαντικά και θα του έδινε τον μπούσουλα για κάποιες αποφάσεις του. Ιδιαίτερα βέβαια για τις περιπτώσεις εκείνες που αφορούν παραμονές ή αποδεσμεύσεις. Βρισκόμαστε ήδη στη μέση της μεταγραφικής περιόδου και ο Πορτογάλος τεχνικός είναι υποχρεωμένος να καταθέσει τις προτάσεις του. Με το βασικό ερώτημα, αν αυτές οι προτάσεις παραμένουν ίδιες όπως έχουν δημοσιοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν ή διαφοροποιήθηκαν. Κι επιπρόσθετα, αν αυτό συνέβη με την εμφάνιση συγκεκριμένων παικτών για τους οποίους υπήρξαν αμφιταλαντεύσεις. Σε πρώτο λόγο μπορεί να πει κανείς αν ξεκαθάρισε ο Αμπέλ την άποψη του για όλους και για όλα. Ιδιαίτερα όμως αν τσέκαρε κι έβγαλε κάποιο συμπέρασμα για το δίδυμο (Λάμπρου και Στοχ).

 Για τον πρώτο πιστεύουμε ότι μάλλον άφησε στην άκρη τους όποιους ενδοιασμούς και τις όποιες αμφιβολίες είχε, από τη στιγμή που ο νεαρός και χθες εντυπωσίασε, παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω πολύ στην προετοιμασία από την ολοκληρωτική περιθωριοποίηση του. Εδώ υπάρχει η ένσταση πολλών οι οποίοι υποστηρίζουν πως αν ο μικρός είχε παιχνίδια στα πόδια του, θα αποτελούσε σήμερα μια σημαντική μονάδα και λύση αποτελεσματική απέναντι στις τσιμενταρισμένες άμυνες που αντιμετωπίζει συχνά ο ΠΑΟΚ. Μπουκαδόρος κι εφιάλτης στο «ένας με έναν» διεμβολίζει με ευχέρεια και τις πιο κλειστές άμυνες, προσδίδοντας συγχρόνως μεγάλες ταχύτητες στις όποιες επιθετικές πρωτοβουλίες της ομάδας ξεκινούν από τον άξονα. Προσωπικές μας απόψεις διευκρινίζουμε τις οποίες όμως τις έχουμε καταθέσει από το καλοκαίρι, όταν ανακηρύχθηκε κορυφαίος παίκτης όλων των φιλικών αγώνων της προετοιμασίας. Απόψεις και θέσεις που τις υποστηρίζουμε και σήμερα. Τώρα το τι θα αποφασίσει ο Αμπέλ στην περίπτωση του, είναι θέμα δικό του. Αν τον θεωρεί χρήσιμο, σίγουρα θα τον κρατήσει. Θα ήταν ευχής έργο βέβαια, ο μικρός να μην είχε χάσει τόσο χρόνο. Τέλος καλό, όλα καλά όμως όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός. 

Οι προοπτικές επαναλαμβάνουμε για τον Λάμπρου είναι αισιόδοξες. Για τον δεύτερο όμως τον Στοχ παραμένουν θολές γιατί όπως όλα δείχνουν αν βρεθεί ομάδα σήμερα να ικανοποιήσει κάποιες όχι και πολύ σπουδαίες απαιτήσεις του, θα παραχωρηθεί. Δεν ξέρουμε αν αυτό θα γίνει ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρξει καμία μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ του Δικεφάλου. Γιατί κακά τα ψέμματα ένας σοβαρός υπεύθυνος Στοχ, δεν περισσεύει έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, με αυτές τις συνθήκες και με αυτούς τους κινδύνους. Συνοψίζοντας θεωρούμε λογικό ότι το χθεσινό παιχνίδι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Αμπέλ να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα και να πάρει σωστές αποφάσεις. 

Το άνετο 4-1 ήταν μια επιβεβαίωση της ανωτερότητας των γηπεδούχων, με τον Λάμπρου να κλέβει την παράσταση, τον Μαουρίσιο να δείχνει κάθε μέρα και σε κάθε παιχνίδι ένα βήμα πιο σταθερό και πιο σίγουρο, τον Πέλκα σε καλή κατάσταση, το ίδιο και για τους Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλη. Βελτίωση παρουσιάζει και ο Ντόουγκλας Αγκούστο. Στα γνωστά πλαίσια μαχητικότητας ο Άκπομ. Νέα επαφή του Σφιντέρσκι με το καλημέρα στο σκοράρισμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.