Σφράγισε την ευρωπαϊκή του συμμετοχή ο ΠΑΟΚ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου06 Μαΐου 2021

Τρεις αγωνιστικές πριν την τελευταία στροφή των πλέι οφ ο ΠΑΟΚ έχει κλειδώσει την ευρωπαϊκή του συμμετοχή. Μετά τη νίκη με 1-2 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ότι και να συμβεί την Κυριακή (9/5) στο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, αλλά και στο παιχνίδι του Δικεφάλου με τον Άρη, ο Δικέφαλος θα δώσει το παρών στο Europa Conference League της επόμενης περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ, εφόσον επικρατήσει της ΑΕΚ και ο Δικέφαλος ηττηθεί από τον Άρη, τότε θα πλησιάσει στους έξι βαθμούς, αλλά στους έξι πόντους διαφορά θα είναι και η ΑΕΚ, που δεν έχει την ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του μίνι πρωταθλήματος. Αν έρθει Χ ή 2, τότε ακόμη και αν χάσει ο ΠΑΟΚ από τον Άρη η διαφορά θα πάει το πολύ +8 από Παναθηναϊκό και με δύο αγωνιστικές να απομένουν δεν τον φτάνει. 

Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού θα μείνουν έξω οι κιτρινόμαυροι γιατί στα μεταξύ των τριών ομάδων παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και των πλέι οφ θα έχουν από 12 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ μόλις 4.

Οπότε, από εδώ και πέρα το μοναδικό που ενδιαφέρει τους ασπρόμαυρους είναι το τελικό πλασάρισμα στα πλέι οφ.

Αναλυτικά τα κριτήρια ισοβαθμίας:

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της Φάσης των Playoffs και Playouts (Β΄Φάση), θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

i. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά). 

ii. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

iii. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.