Σφοδρές αντιδράσεις για τις ζημίες στην αυτοκρατορική πύλη της Αγιά Σοφιάς

Metrosport Team19 Απριλίου 2022

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τις ζημιές στην αυτοκρατορική πύλη της Aγιά Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη!

Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Μάλιστα, η Ένωση Ιστορίας της Τέχνης σε ανάρτησή της στο Twitter γράφει χαρακτηριστικά: «Ανακαλύψαμε ότι η ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση και τη φωτογραφίσαμε, γύρω στις 20:45 σήμερα το βράδυ (18/4/2022). Ο υπεύθυνος ασφαλείας εν ώρα υπηρεσίας μας τόνισε ότι δεν γνωρίζει κάτι και όπως μας είπε τον λένε Ταλίπ Μπέη

Ποτέ δεν δεχόμαστε και δεν θα δεχθούμε ένας τέτοιος άνθρωπος να είναι υπεύθυνος για το τζαμί της Αγίας Σοφίας, ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά έργα στον κόσμο. Θα υποβάλλουμε μήνυση τόσο για να εντοπίσουμε αυτούς, που κατέστρεψαν την ιστορική πύλη όσο και για να εκδιωχθεί αυτό το άτομο από αυτό το πόστο το συντομότερο δυνατό»!

Υπ.Εξωτερικών: «Οι εικόνες μας προκαλούν αποτροπιασμό και λύπη»

«Οι εικόνες του βανδαλισμού της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας προκαλεί αποτροπιασμό και λύπη, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα ούτως ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς και να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στο Μνημείο» ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.