Σφιντέρσκι: Ένα και ένα τα γκολ του με τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team15 Οκτωβρίου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι είναι το πρόσωπο των ημερών στην Πολωνία, μετά το τέρμα που σημείωσε στην αναμέτρηση με την Αλβανία, δίνοντας προβάδισμα στη χώρα του για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Ο 24χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ διανύει περίοδο φορμαρίσματος με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μπροστά της ένα δύσκολο πρόγραμμα με σημαντικές αναμετρήσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη. Η συνεισφορά του Πολωνού στράικερ θα είναι άκρως σημαντική, καθώς αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην «ασπρόμαυρη» επίθεση.

Το καθοριστικό τέρμα που πέτυχε το βράδυ της Τρίτης (12/10) με το εθνόσημο στο στήθος δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς και με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει πετύχει εξίσου καθοριστικά γκολ που οδήγησαν την ομάδα του στη νίκη.

Έδωσε από την πρώτη στιγμή τα διαπιστευτήριά του

Τον Ιανουάριο του 2019 ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αποχωρεί από την ομάδα και οργανισμός του ΠΑΟΚ έψαχνε τον άνθρωπο που θα μπει στα παπούτσια του, στο πρόσωπο του 22χρονου, τότε, Σφιντέρσκι βρήκαν ένα παιδί με προοπτικές για το μέλλον. Δύσκολα θα μπορούσε να «ντυθεί» Πρίγιοβιτς αλλά έδειξε την ικανότητα στο σκοράρισμα άμεσα.

Στις 30 Ιανουαρίου 2019 οι «ασπρόμαυροι» φιλοξενούσαν τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε έναν αγώνα που δεν εκτυλίχθηκε τόσο εύκολος, όσο φαινόταν εξαρχής. Ο Δημήτρης Πέλκας στο 38ο λεπτό σκόραρε από τα έντεκα βήματα, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Στην επανάληψη ο νυν επιθετικός του Άρη, Δημήτρης Μάνος, ισοφάρισε σε 1-1, με υπέροχη λόμπα.

Τα λεπτά που κύλησαν ήταν αγχωτικά για τους γηπεδούχους, μέχρι το 87ο λεπτό. Όταν, ερχόμενος από τον πάγκο, ο Πολωνός επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε ένα σημαντικό τρίποντο, για τη μετέπειτα πορεία μέχρι το αήττητο πρωτάθλημα της σεζόν 2018/19.

Την επόμενη χρονιά ήρθαν και τα γκολ στα «ντέρμπι»

Το ημερολόγιο έδειχνε 1 Σεπτεμβρίου 2019 και οι «ασπρόμαυροι» υποδέχονταν τον Πανιώνιο στην «Τούμπα». Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους με τον Άκπομ να ανοίγει το σκορ νωρίς στην αναμέτρηση. Ο Σωτήρης Τσιλούλης, όμως, έφερε την αναμέτρηση στα ίσα (1-1).

Στο 74΄ο Σφιντέρσκι διαμορφώνει το τελικό 2-1, δίνοντας στην ομάδα του ακόμη μια διαφαινόμενη εύκολη επικράτηση, που δεν κυλούσε ιδανικά μέχρι εκείνος να τινάξει τα δίχτυα της αντίπαλης εστίας.

Στις 29/9 οι Θεσσαλονικείς ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αναμετρηθούν με την ΑΕΚ. Ο 24χρονος φορ σκόραρε δις σε εκείνο το παιχνίδι και τα δύο τέρματα που πέτυχε είχαν δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, αλλά οι παίκτες της Ένωσης βρήκαν απάντηση και τις δύο φορές, τελικό αποτέλεσμα 2-2.

Σε ακόμα ένα εντός παιχνίδι ο Πολωνός επιθετικός πετυχαίνει ένα γκολ που αποδείχτηκε καθοριστικό, έτσι όπως κύλησε το ματς, καθώς ήταν και το μοναδικό που σημειώθηκε στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ (24/11/19).

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ο «Δικέφαλος του Βορρά» κοντραρίστηκε με τον Παναθηναϊκό (12/2/20) στο ΟΑΚΑ, ερχόμενος στην Αθήνα με το 2-0 από τον πρώτο αγώνα. Το γρήγορο και μοναδικό τέρμα του Σφιντέρσκι στο 11ο λεπτό πάγωσε το γήπεδο και τους φίλους των «πρασίνων».

Τη σεζόν 2020/21 ήταν η πιο παραγωγική χρονιά του Κάρολ Σφιντέρσκι σε ασίστ με την ασπρόμαυρη φανέλα, μοιράζοντας συνολικά 8 τελικές πάσες στους συμπαίκτες του.

Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (20/12) ο 24χρονος επιθετικός ήταν ο MVP, σκοράροντας πάλι στο εντέκατο λεπτό και δίνοντας πάσα στο καθοριστικό τέρμα του Ινγκασόν (65΄) που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

BONUS

Στα play-off της περσινής σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αντεπίθεσή του για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, με τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έδωσε προβάδισμα, μόλις στο 3ο λεπτό, ξεκινώντας ιδανικά μια δύσκολη αναμέτρηση. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο νυν στράικερ του ΠΑΟΚ, Νέλσον Ολιβέιρα, ισοφαρίζει (1-1).

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα 15 δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα του δεύτερου ημιχρόνου ο Σφιντέρσκι στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία Γιώργου Αθανασιάδη, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο Α.Ζίβκοβιτς ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση των 90΄διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.