Σφιντέρσκι: Στο top-5 των Πολωνών «εκτελεστών»

Χρύσανθος Δοβλέτογλου31 Δεκεμβρίου 2019

«Οι top-5 Πολωνοί επιθετικοί». Αυτός είναι ο τίτλος του αφιερώματος που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα «2x45.info», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του Κάρολ Σφιντέρσκι.

«Οι Πολωνοί επιθετικοί επιδιώκουν να κατακτήσουν την Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια» τονίζεται, μεταξύ άλλων, και στη συνέχεια παρουσιάζεται η κατάταξη των Πολωνών σέντερ φορ, σύμφωνα με την εκτίμηση του συντάκτη.

Στην 5η θέση πίσω από τον Βίλτσεκ της Μπρόντμπι, τον Πιάτεκ της Μίλαν, τον Μίλικ της Νάπολι και, φυσικά, τον Λεβαντόφσκι της Μπάγερν, βρίσκεται ο Κάρολ Σφιντέρσκι, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πρόσωπα της σεζόν για τον Δικέφαλο.

Στο κομμάτι που αναφέρεται στον φορ του ΠΑΟΚ σημειώνεται: ««Κάποιος μπορεί να έχει την εντύπωση ότι σε σχέση με τους υπόλοιπους Πολωνούς επιθετικούς βρίσκεται λίγο πιο πίσω. Όμως, μιλάμε για ένα σχετικά νεαρό παιδί (είναι στα 22 του χρόνια), που σκοράρει για τον εν ενεργεία πρωταθλητή Ελλάδος, τον ΠΑΟΚ, που φέτος υπερασπίζεται τον τίτλο του.

Επίσης λαμβάνοντας υπόψιν ολόκληρο το 2019, ο Σφιντέρσκι αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ της ομάδας, όπου μεταξύ άλλων αγωνίζονται οι Βιεϊρίνια (που είχε αρκετές σεζόν στην Γερμανία και την Βόσλφμπουργκ), Τσούμπα Άκπομ (Ένα ταλέντο από τις ακαδημίες της Άρσεναλ) και ο Μίροσλαβ Στοχ, που προέρχεται από την Τσέλσι και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Σλοβακίας.

Συνολικά, ο πρώην παίκτης της Γιανγκελόνια πέτυχε 15 γκολ το 2019 με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Εάν αυτό το έκανε πριν από περίπου 10 χρόνια, θα είχε δεδομένη την θέση του στην εθνική. Σήμερα, δυστυχώς, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για μια θέση στην επίθεση. Για τους επόμενους έξι μήνες πιθανότατα δεν θα κληθεί, αλλά στη συνέχεια, γιατί όχι; Η συνταγή για τον Σφιντέρσκι είναι απλή και ταυτόχρονα δύσκολη. Να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό σκοραρίσματος».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.