Σεβασμός στον Βιεϊρίνια, αλλά ο ΠΑΟΚ προχωρά μπροστά και χρειάζεται ενότητα

Γιώργος Καστάνης10 Οκτωβρίου 2020

Οι τρεις βασικές επιδιώξεις που έχουν τεθεί, από εδώ και στο εξής, μετά τον άδοξο αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League, οδηγούν τον ΠΑΟΚ σε εγρήγορση, σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν και στις υποχρεώσεις.

Μονοπώλησε το ενδιαφέρον της πλατιάς μάζας των φιλάθλων του Δικεφάλου, τα προηγούμενα 24ωρα, η απόφαση του Αντρέ Βιεϊρίνια να αποχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα από τον ΠΑΟΚ για να βρεί τον νέο σταθμό της καριέρας του. Και τα σχόλια, ομολογουμένως ήταν πάρα πολλά, από τους φιλάθλους της ομάδας. 

Ο Βιεϊρινια προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες, ήταν πραγματικός αρχηγός, η προσφορά του, πάντα θα αναγνωρίζεται και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Για τον ΠΑΟΚ όμως, υπάρχει η επόμενη ημέρα.Με μπροστάρη τον Ιβάν Σαββίδη συνεχίζει ο Δικέφαλος, με πρώτο και αδιαπραγμάτευτο στόχο την ενότητα που απαιτείται για να ανταποκριθεί η ομάδα. 

Για να μην υπάρχει καμία απολύτως ενδοιασμός στις σκέψεις των περισσοτέρων, τα πράγματα είναι απλά. Ο Σαββίδης γνωρίζει τα πάντα, λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις κατόπιν των επαφών που έχει με τους στενούς του συνεργάτες, κατά συνέπεια, για να μην υπάρχει καμία παρανόηση και στο θέμα του Βιείρίνια, μετά την πρόταση που έγινε στον Πορτογάλο άσο πριν από τα πλέι οφ (και η οποία δεν έγινε αποδεκτή) πήρε τις κατάλληλες αποφάσεις για την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ.

Με ενότητα προχωρά ο ΠΑΟΚ γιατί οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και η ευρωπαϊκή διάκριση. Στο Πρωτάθλημα, μετά την απώλεια τεσσάρων βαθμών με αντιπάλους τον Ατρόμητο και τον Βόλο, ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος με οκτώ βαθμούς, δύο πίσω από τον Άρη, ενώ από την τρίτη θέση και μετά ακολουθούν οι Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Από το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα, στις 16 Δεκεμβρίου (δεν έγινε την πρώτη αγωνιστική) θα φανεί ποια θα είναι η πραγματική απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ σε σύγκριση με τους δύο βασικούς ανταγωνιστές του, από το Λεκανοπέδιο, για το Πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος έχει μπροστά του, το ντέρμπι με την ΑΕΚ που εκτός απροόπτου θα γίνει την άλλη Κυριακή στο ΟΑΚΑ και τα συνεχόμενα παιχνίδια στο Europa League (πρώτο με την Ομόνοια στην Τούμπα στις 22 Οκτωβρίου) και στο Πρωτάθλημα. Το πρόγραμμα είναι «καυτό», απαιτείται εγρήγορση, συνοχή και τα νικηφόρα αποτελέσματα της ομάδας στις διοργανώσεις θα φέρουν την ηρεμία. Είναι σαφές πως η ενότητα παίζει τον κυρίαρχο ρόλο αυτή την στιγμή.Κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε την φετινή σεζόν να αλλάξει πολιτική και τακτική όσον αφορά το ρόστερ που θα διαμορφώσει για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που τον περιμένουν.

 Δυστυχώς έγιναν λάθη. Αρκετά. Το κυριότερο: Από την πρώτη στιγμή, ειδικά μετά την πρόκριση επί της Μπεσίκτας και την εξασφάλιση της συμμετοχής της ομάδας στους ομίλους του Europa League, έπρεπε να ενημερωθεί ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ επισήμως για την αλλαγή φιλοσοφίας, την απόκτηση νέων παικτών, την μείωση του μπάτζετ λόγω του F.F.P. τον εξορθολογισμό που επιχειρήθηκε και είχε προαναγγελθεί στην εποχή του lock down. Επρεπε κοινώς, να βγεί ο ΠΑΟΚ δημόσια, να επικοινωνήσει τα νέα του «θέλω» ως οργανισμός για να γνωρίζει ο κόσμος, τι ακριβώς πρέπει να περιμένει. Στην πορεία του χρόνου, από την πρόκριση επί της Μπεσίκτας και μετά, από τις κινήσεις που έγιναν, η διαπίστωση που προέκυψε, ηταν πως ο ΠΑΟΚ αλλάζει.

Η ενότητα προέχει, ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, μακριά από συναισθηματισμούς και με γνώμονα την πρόοδο σε όλα τα επίπεδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.