Σεβασμός και θαυμασμός για την ομάδα αλλά και αποθέωση για τον αρχηγό της

Δημήτρης Μπούζας20 Μαρτίου 2022

Πέρασε με ψηλά το κεφάλι από τη Γάνδη και μπήκε θριαμβευτικά στην καλύτερη οκτάδα του ευρωπαϊκού θεσμού. Αποφάσισε να συνεχίσει με την ίδια συνέπεια και το ίδιο πάθος για να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Απέναντι του μια πανίσχυρη ομάδα η Μαρσέιγ (10 πρωταθλήματα και 10 κύπελλα Γαλλίας + 1 Τσάμπιονς Λιγκ). 

Η εντυπωσιακή παράσταση, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη διάσταση στο κύρος των αετών του βορρά και αντίστοιχα υψηλά κίνητρα για την επόμενη πτήση τους, αναμένεται να αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα νέο φιλόδοξο άλμα. Σαφέστατα στη συγκεκριμένη περίπτωση τον λόγο έχουν οι καθ ύλην αρμόδιοι και πρώτος ο ηγέτης των τροπαιούχων. Από τη στιγμή που μια γενναία διαχείριση της «κατάστασης» όπως αυτή διαμορφώθηκε με την ιστορική πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Κόνφερενς Λιγκ, θα μπορούσε να οδηγήσει στην αξιοποίηση όχι μόνον της ευρωπαϊκής του παρουσίας, αλλά και σε μία στρατηγική που ενδιάμεσα θα βοηθούσε στην στελέχωση ενός ρόστερ που θα άντεχε σε πολλά ρίχτερ. 

Η ενδιάμεση λοιπόν ποιοτική (από το πάνω ράφι) βοήθεια που ήδη θα έπρεπε να έχει γίνει, αυτή τη στιγμή και ενόψει της διεκδίκησης του δεύτερου μεγάλου στόχου που είναι η κατάκτηση του κυπέλλου, θεωρείται αποδεδειγμένα έως επιτακτική. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι η ομάδα μπροστά της έχει να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που δρα μονίμως παρασκηνιακά και με απροκάλυπτες διαιτητικές βοήθειες, με ότι σημαίνει αυτό. Που καταλήγουμε; Ενίσχυση! Ενίσχυση! Και μάλιστα με τον οποιοδήποτε τρόπο και την οποιαδήποτε στιγμή.

Επιστρέφοντας στην θριαμβευτική συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οκτάδα, νομίζω πως αξίζει τον κόπο να σταθούμε εκτός από την ευψυχία του συνόλου των παικτών, στο μεγαλείο του αρχηγού, τον οποίο εκόντες – άκοντες υποχρεώθηκαν να τον υμνήσουν και όσοι από τον δικό μας χώρο χωρίς να ντραπούν τον είχαν ξεσκίσει, παρουσιάζοντας τον ακόμη και σαν εκβιαστή! Κι αυτό, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους άνομους και σκοτεινούς σκοπούς που είχαν κάποια λαμόγια, κινούμενα στον χώρο του «όλου οργανισμού». Σήμερα κάποιοι από αυτούς ξελαρυγγιάζονται και οι κατάρες έγιναν δοξολογίες. Άλλα έλεγαν και άλλα έγραφαν τότε. 

Μια δεύτερη επισήμανση που επιβάλλεται να τονιστεί ιδιαίτερα, είναι η κίνηση – ματ του Λουτσέσκου με την οποία όχι απλά διόρθωσε τα λάθη που είδε από παίκτες που δεν τον δικαίωσαν - ιδιαίτερα από έναν στον οποίο έχει δώσει άπειρες ευκαιρίες – αλλά επιπρόσθετα βραχυκύκλωσε τους μανιασμένους για την πρόκριση Βέλγους, αφαιρώντας τους την φόρα που είχαν, ανατρέποντας την ψυχολογία της κυριαρχίας τους και κόβοντας τους στην κυριολεξία την ανάσα. 

Κίνηση μαγική. Τα λάθη – λάθη, αλλά και όταν διαπιστώνονται αυτού του είδους οι εκπληκτικές κινήσεις από έναν κόουτς, οφείλουν όλοι να τις αναγνωρίζουν. Κλείνουμε το σχόλιο επιστρέφοντας στον τίτλο μας και στο info με το οποίο το συμπληρώνουμε: Το έπος τη Γάνδης, η ευρωπαϊκή πτήση ονείρου των αετών του βορρά προκάλεσε σεβασμό και θαυμασμό για την ομάδα και αποθέωσε συγχρόνως τον εμβληματικό αρχηγό της. Θα προσθέταμε καταρράκωσε τους αλαζόνες Βέλγους και θύθισε σε πένθος όλους τους εκπροσώπους του συμπλεγματικού αντιΠΑΟΚτσήδικου συνασπισμού. Είτε αυτοί είναι «εκπρόσωποι» ...της ενημέρωσης, είτε θαυμαστές και συνοδοιπόροι του Καραπαπά.

ΥΓ1: Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος μετά την τεράστια και σχεδόν εξοντωτική προσπάθεια του, να φύγει θριαμβευτής από το Βέλγιο, να συνεχίσει την πορεία του στο εθνικό πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ. Η οποία πλήρης και ενισχυμένη και με το νέο της αστέρι (τον Πολωνό Κριχόβιακ), έχει αυτή τη φορά κι ένα ιδιαίτερο λόγο να επιδιώξει την νίκη, από τη στιγμή που απέναντι της θα έχει μια από τις οκτώ καλύτερες ομάδες ενός ευρωπαϊκού θεσμού. Όσο για τον Άρη, στο γήπεδο του θεωρείται και είναι φαβορί, με δεδομένες τις μεγάλες απουσίες του Παναθηναϊκού, τις οποίες αγωνίζεται αγχωμένος να καλύψει ο Γιοβάνοβιτς.

ΥΓ2: Και για να μην ξεχνιόμαστε, σημειώστε: ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός διαιτητής Κουτσιαύτης!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.