Σέρχιο Ράμος: Ένα δρεπάνι που έχει την επίθεση στην ψυχή του

Metrosport Team02 Ιουνίου 2020

Έχει τον τρόπο τις περισσότερες φορές να εξελίσσεται σε πρόσωπο του αγώνα. Άλλοτε με τα σκληρά μαρκαρίσματα του στους αντιπάλους και άλλοτε με τις επιθετικές αρετές του.

Στην πορεία του χρόνου έχει αποδείξει ουκ΄΄ολίγες φορές πως είναι ηγέτης κι εντός αλλά κι εκτός γηπέδων. Δεν είναι τυχαίο που είναι αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και χρόνια, με την απόλυτη αποδοχή από τον κόσμο της ομάδας.

Οι φίλαθλοι των «μερένχες» είναι απαιτητικοί, έχουν φτάσει σε σημείο να βρίζουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Τον Σέρχιο Ράμος όμως ποτέ! Πάντα έβγαζε μέσα στο γήπεδο το πάθος και την αυταπάρνηση για την ομάδα που τόσο αγαπάει.

Πριν λίγες μέρες κατάφερε να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ, σκοράροντας εναντίον της Εϊμπαρ. Με το τέρμα που πέτυχε, ουσιαστικά, έγινε ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Το Metrosport.gr επιχειρεί να αναλύσει το φαινόμενο Σέρχιο Ράμος, που έχει καταφέρει να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης, με τα γκολ και τις εμφανίσεις του.

Έχει την επίθεση στην ψυχή του

Αυτά τα νούμερα που έχει ο Ισπανός αμυντικός, αρκετοί επιθετικοί δεν τα έχουν, και για τον συγκεκριμένο λόγο, είναι αυτός που κάνει την διαφορά.

Τα σέντερ μπακ συνήθως κρίνονται για τις αμυντικές τους αρετές και όχι για τις επιθετικές, γιατί πολύ απλά αυτοί είναι η δουλειά των επιθετικών. Όμως εδώ μιλάμε για τον Σέρχιο Ράμος, έναν παίκτη που έχει διαρκή αίσθηση του γκολ, και αυτό αποτυπώνεται και στα στατιστικά του. 97 γκολ και 38 ασίστ, δεν το λες και λίγο.

Ενα καθοριστικό δρεπάνι

Στον τελικό του Champions League με την Λίβερπουλ, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στον Μοχάμεντ Σαλάχ, το κακό είναι ότι ήταν και του Ράμος το βλέμμα κολλημένο στον Αιγύπτιο επιθετικό.

Ο αρχηγός της Ρεάλ είχε το δικό του σχέδιο για την αντιμετώπιση του επιθετικού της Λίβερπουλ, που δεν ήταν άλλο από το να τον βγάλει νοκ-άουτ, και να τον μισήσει ακόμα περισσότερο το φίλαθλο κοινό.

Το μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος έπανω στον Μοχάμεντ Σαλάχ, δεν ήταν απλώς επικίνδυνο, ήταν μια πάρα πολύ προσεκτική προσπάθεια, ώστε ο αντίπαλος του να τεθεί εκτός παιχνιδιού. Φυσικά το αποτέλεσμα του τελικού είχε νικητές του «μερένχες», ελέω Κάριους και γιατί όχι Ράμος. Ο Ισπανός αμυντικός μπορεί να μην έβαλε το αεροπλανικό γκολ του Μπέιλ, όμως φρόντισε με τον δικό του τρόπο να φέρει το τρόπαιο στη Μαδρίτη, κάτι που το πέτυχε!!

Το γκολ που άλλαξε την ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης

Είναι γνωστό ότι έχει τεράστια συμβολή στις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η πιο χαρακτηριστική στιγμή του βέβαια, δεν μπορεί να είναι άλλη από το γκολ που είχε πετύχει στην εκπνοή του αγώνα στον τελικό του Champions League το 2014, απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αυτό το γκολ άλλαξε κατά πολύ την πορεία της «βασίλισσας», και αν σε ένα υποθετικό σενάριο έπαιρνε η Ατλέτικο το τρόπαιο τότε ίσως η ιστορία να είχε γραφτεί διαφορετικά. Γιατί ας μην ξεχνάμε πως η Ρεάλ για τρεις σερί χρονιές βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Έχει κατακτήσει τους πάντες και τα πάντα

Είναι σημαντικό στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή να κατακτάει όσους περισσότερους τίτλους μπορεί! Ο Σέρχιο Ράμος έχει όλο το πακέτο. Είναι ένας παίκτης ολοκληρωμένος που έχει καταφέρει να βάλει την σφραγίδα σε όποιο επίπεδο κι αν αγωνίστηκε, είτε συλλογικό είτε εθνικό. Από πλευράς τίτλων την συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι ο πιο πετυχημένος ποδοσφαιριστής. Γιατί το λέω αυτό; Δεν  υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής αυτή την στιγμή που να έχει κατακτήσει τέσσερα Champions League, ένα μουντιάλ, δύο Euro, τέσσερα πρωταθλήματα και σούπερ Ισπανίας, δύο κύπελλα, τρία ευρωπαϊκά σούπερ καπ και τέλος τέσσερις φορές πρωταθλητής κόσμου με την Ρεάλ Μαδρίτης. Εν τέλει έχει κατακτήσει τα πάντα, με την Εθνική Ισπανίας αλλά και τους «μερένχες».

Όλα αυτά λοιπόν μόνο τυχαία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Κατά πολλούς ίσως είναι ο κορυφαίος αμυντικός της εποχής του, βάσει της συνεισφοράς του σε Ρεάλ Μαδρίτης και Εθνική Ισπανίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.