Σέρτζιο Κονσεϊσάο: Θα γράψει... ιστορία ως τεχνικός των «δράκων»

Γιώργος Μάντζιος23 Απριλίου 2022

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον ΠΑΟΚ το 2010, παίζοντας για δύο χρόνια στην Τούμπα και αφού πέρασε από αρκετές ομάδες για το...αγροτικό του ως προπονητής, εδώ και μια 5ετία περίπου βρίσκεται στον πάγκο της Πόρτο. 

Μετά την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου σε βάρος της Σπόρτινγκ πριν λίγα 24ωρα (εκεί θα αντιμετωπίσει την Τοντέλα) και με το +9 από τα «λιοντάρια», 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, οδεύει προς την κατάκτηση του νταμπλ! 

Μάλιστα μετά από την νίκη που πέτυχε η Πόρτο με 7-0 επί της Πορτιμονένσε για την 30η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο κατάφερε να γίνει ο πρώτος προπονητής που φτάνει με την ομάδα του στους 80 βαθμούς, για πέντε συνεχόμενες χρονιές στο πρωτάθλημα. 

Πλέον ο τεχνικός των «δράκων» θέλει να κάνει νέο ρεκόρ βαθμών με την ομάδα του, ξεπερνώντας έτσι αυτό που μοιράζεται με τον Ρουί Βιτόρια, αφού και οι δύο έχουν ολοκληρώσει τις πρωταθληματικές τους σεζόν με 88 βαθμούς. 

Συγκεκριμένα, στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας έχουν μείνει τέσσερις αγωνιστικές και η Πόρτο αυτήν την στιγμή έχει 82 βαθμούς. Έτσι διατηρεί ελπίδες να γίνει η πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, που θα φτάσει τους 90 βαθμούς σε μια σεζόν. 

Επιπλέον ο Κονσεϊσάο μαζί με τον τεχνικό της Λίνκολντ Ρεντ Ιμπς από το Γιβραλτάρ είναι οι μοναδικοί αήττητοι προπονητές στην Ευρώπη, σε επίπεδο πρωταθλήματος. Η Πόρτο είναι 58 παιχνίδια αήττητη (!) στο πρωτάθλημα, με τελευταία ήττα στις 30 Οκτωβρίου του 2020...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.