Σέρρες: Σε έξαρση τα ψυχιατρικά προβλήματα λόγω του long covid

Metrosport Team26 Μαΐου 2022

Μεγάλη αύξηση στα ψυχιατρικά περιστατικά παρατηρούνται από το ιατρείο post covid του Νοσοκομείου Σερρών, καθώς το σύνδρομο του long covid που επιμένει, προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα, διαταράσσοντας την ψυχολογία των ασθενών.

Για το θέμα μίλησε στο τοπικό κανάλι ΕΠΙΛΟΓΕΣ και στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ο υπεύθυνος λειτουργίας του ιατρείου, Θεόφιλος Καλλινικίδης.

Όπως ανέφερε, η κλινική post covid στο Νοσοκομείο Σερρών συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της και προσέρχονται σε αυτή και ασθενείς από όμορους νομούς.

Καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, ενδοκρινολόγοι και ψυχίατροι είναι μερικές από τις ειδικότητες που παραπέμπονται οι ασθενείς μετά την πρώτη εξέταση. Δυστυχώς, η COVID-19 έχει αφήσει πολλά ψυχιατρικά προβλήματα λόγω του long covid που προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα των ασθενών.

Ο κ. Καλλινικίδης υπογράμμισε ότι μετά από μια διετία μεγάλης έντασης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι γιατροί ζητούν την βοήθεια της πολιτείας στην επάνδρωση των νοσοκομείων καθώς το ιατρικό προσωπικό στην πλειοψηφία του είναι γερασμένο και χρειάζονται ενίσχυση από νέους γιατρούς.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Καλλινικίδη:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.