Serie A: Η Μπολόνια ψάχνει «θαύμα»-Παλεύει για τα «αστέρια»

Δημήτρης Μπασμπαρέλας15 Απριλίου 2024

Ψάχνει «θαύμα», παλεύει για τα «αστέρια». Η εντυπωσιακή Μπολόνια του 42χρονου Τιάγκο Μότα είναι αναμφίβολα από τις ομάδες που έχουν κάνει αίσθηση με την πορεία τους τη φετινή χρονιά. Οι «rossoblu» (λόγω της κόκκινης και μπλε εμφάνισης) διανύουν περίοδο εξαιρετικής κατάστασης επιχειρώντας να κάνουν ένα τεράστιο «θαύμα», αν και στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις τους δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Σε θέση ισχύος

Έφεραν λευκή ισοπαλία τόσο με τη Φροζινόνε εκτός έδρας, όσο και με τη Μόντσα εντός έδρας, με συνέπεια να δώσουν αέρα στις ομάδες, που την καταδιώκουν. Τη δεδομένη χρονική περίοδο η Μπολόνια βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 59 βαθμούς, έχοντας 16 νίκες, 11 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες με 45-25 γκολ. Έκανε διπλό στο Μπέργκαμο με την Αταλάντα, έκανε διπλό με τη Λάτσιο στο Ολίμπικο, νίκησε εντός με 2-0 τη Φιορεντίνα. Ε, όλα αυτά δεν σημαίνουν κάτι;

Η Μπολόνια «φλερτάρει» σοβαρά με την έξοδό της στο Champions League, αν και το πρόγραμμά της είναι ιδιαιτέρως βαρύ στη συνέχεια. Όπως και να έχει, πάντως, ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει, η σεζόν για κάποιον ουδέτερο ποδοσφαιρόφιλο μπορεί να κριθεί ως απολύτως πετυχημένη.

Τελευταίος της τίτλος; Πριν από 26 χρόνια, όταν και κατέκτησε το Ιντερτότο. Βέβαια, έχουν στο παλμαρέ τους και 7 Πρωταθλήματα, αλλά και δύο Κύπελλα. Παλιά, βέβαια, αλλά έχουν…

Βλέπουν την πλάτη της!

Βέβαια, από τη στιγμή που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, θα είναι κρίμα να μην τα καταφέρει. Έχει αφήσει πίσω της ομάδες με τεράστια ιστορία και δυναμική. Είναι πιο πάνω στη βαθμολογία τόσο από τις Ρόμα και Αταλάντα, που είναι οι μόνες, που την καταδιώκουν πλέον, αλλά και από τις Λάτσιο και Νάπολι. Τις δύο τελευταίες μάλιστα τις έχει αφήσει πίσω της με 10 βαθμούς διαφορά στα ίδια ακριβώς παιχνίδια (32)!

Η Ρόμα έχει 55 ματς με ματς λιγότερο (διεκόπη η αναμέτρηση με την Ουντινέζε), ενώ την Αταλάντα την έχει 9 πόντους διαφορά, αλλά με τους «μπεργκαμάσκι» να έχουν δύο λιγότερα παιχνίδια, εκ των οποίων βεβαίως το ένα είναι σήμερα το βράδυ (15/4) στην εντός έδρα αναμέτρηση της με τη Βερόνα.

Πρόγραμμα «βουνό»

Το κακό για την Μπολόνια είναι, πάντως, ότι έχει δύσκολο πρόγραμμα. Δεν έχει ευρωπαϊκά ματς, δεν έχει άλλες υποχρεώσεις, παρά μόνο τα 6 τελευταία παιχνίδια Πρωταθλήματος παίζοντας, όμως, με ισχυρούς αντιπάλους, όπως οι Ρόμα, Γιουβέντους και Νάπολι. Αναλυτικά, οι αναμετρήσεις της ως το φινάλε της σεζόν:

22/4/2024 Ρόμα-Μπολόνια

28/4/2024 Μπολόνια-Ουντινέζε

5/5/2024 Τορίνο-Μπολόνια

12/5/2024 Νάπολι-Μπολόνια

19/5/2024 Μπολόνια-Γιουβέντους

26/5/2024 Τζένοα-Μπολόνια

Ο Λυκογιάννης και οι άλλοι

Μέλος της εξαιρετικής ομάδας, που έχει δημιουργήσει ο Μότα, είναι και ένας Έλληνας. Ο λόγος για τον Χαράλαμπο Λυκογιάννη, ο οποίος έχει ήδη καταγράψει 20 παιχνίδια στην πλάτη του, στην ιταλική Serie A, ενώ σημειώνεται επίσης ότι ο 30χρονος ακραίος αμυντικός έχει βάλει και δύο γκολ.

Η Μπολόνια έχει πάρει σημαντικές βοήθειες στο σκοράρισμα από τους δύο επιθετικούς της, μιας και οι Ορσολίνι-Ζίρκζι έχουν βάλει από 10 γκολ έκαστος, με 28 και 30 συμμετοχές αντίστοιχα στο φετινό Πρωτάθλημα. Υπάρχει ποιότητα...

Εντυπωσιακές εμφανίσεις κάνει επίσης ο 21χρονος, Ρικάρντο Καλιαφόρι, με 26 συμμετοχές στην ιταλική Λίγκα, που ήδη έχει στρέψει το βλέμμα μεγαλύτερων club (είναι να τον πάρει η Γιουβέντους).

'Ηδη πάντως στην Ιταλία γίνεται πολύ έντονα λόγος για προφορική συμφωνία της Γιουβέντους με τον Τιάγκο Μότα...

Το βαρύ φορτίο έχουν σηκώσει επίσης όσον αφορά τη φετινή σεζόν και οι Λουκουμί, Μποκεμά, Μόρο, Κρίστιανσεν και Φρόιλερ. Στο σκοράρισμα σημαντική επίσης η παρουσία και των Φέργκιουσον (6 γκολ), Φαμπιάν (5 γκολ). Εκ των συντελεστών κι αυτοί της φετινής εντυπωσιακής πορείας, όπως βεβαίως και ο Σαλεμάκερς.

Το colpo grosso

Η Μπολόνια, μάλιστα, πάει φέτος να κάνει το colpo grosso, μιας και οι πρώτες δύο χώρες στη φετινή βαθμολογία της UEFA θα έχουν και 5η ομάδα στην κορυφαία διοργάνωση το 2024-25. Ολα δείχνουν, επομένως, ότι και η 5η θέση της οδηγήσει στα... αστέρια. Αν συμβεί αυτό, τότε η 6η του Πρωταθλήματος και η κυπελλούχος θα πάνε στο Europa League και η 7η στο Conference League. Είναι σχεδόν σίγουρο, επομένως, ότι η Ιταλία θα έχει 8 ομάδες στην Ευρώπη του χρόνου. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και σενάρια για 9 ή και 10. Δεν είναι και τα πιο πιθανά, υπάρχουν όμως.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.