Σέλτικς έτοιμοι για όλα, μείωσαν σε 3-2 και έβαλαν δύσκολα στους Χιτ

Metrosport Team26 Μαΐου 2023

Υπάρχει ζωή μετά το 0-3; Σύμφωνα με την ιστορία του ΝΒΑ, όχι, αφού ουδέποτε ομάδα επέστρεψε από αυτό. Οι Σέλτικς μπορούν να πιστεύουν ότι θα γράψουν ιστορία παρότι παραμένουν σε μειονεκτική θέση αφού νίκησαν τους Χιτ στη Βοστόνη με 110-97 και μειωσαν στο 3-2 τη σειρά των τελικών στην ανατολική περιφέρεια.

Ήταν ο λιγότερο ανταγωνιστικός τελικός από τους πέντε μεταξύ των δύο ομάδων αφού οι «Κέλτες» κυριάρχησαν από νωρίς. Προηγήθηκαν με 35-20 στην πρώτη περίοδο και δεν κοίταξαν πίσω. Στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 61-44 και έφτασαν τη διαφορά στην τρίτη περίοδο στους 18 (90-72) και «κλείδωσαν» τη νίκη.

Ο Ντέρικ Ουάιτ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Σέλτικς σημειώνοντας 24 πόντους ενώ ο Τζέισον Τέιτουμ έκανε τα πάντα με 21 πόντους, 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ. Σημαντική ήταν η προσφορά του Τζέιλεν Μπράουν με 21 πόντους και του Μάρκους Σμαρτ με 23 πόντους και 5 κλεψίματα.

Από την άλλη πλευρά ο Ντάνκαν Ρόμπινσον είχε 18 πόντους, 9 ασίστ και 4 ριμπάουντ ενώ στα ρηχά έμεινε ο Τζίμι Μπάτλερ με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις για 5η φορά στην ιστορία των πλέι οφ μία ομάδα είχε τέσσερις διαφορετικούς παίκτες με 20+ πόντους και η αντίπαλος της κανέναν...

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Game 5 των τελικών της Ανατολής...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.