Σεισμός στην Τουρκία: Ο Έλληνας που γλίτωσε από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου

Metrosport Team06 Φεβρουαρίου 2023

Ένας Έλληνας που βίωσε τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία με εκατόμβη νεκρών, μίλησε στην εκπομπή «T-live» το μεσημέρι της Δευτέρας (6/2) για τον εφιάλτη που έζησε στη γειτονική χώρα.

Πρόκειται για τον Αλέξη Παπαδάτο, ο οποίος διέμενε στον έκτο όροφο ενός ξενοδοχείου σε απόσταση 1,5 ώρας από το επίκεντρο του σεισμού. Ο ίδιος γλίτωσε σαν από θαύμα καθώς το ξενοδοχείο κατέρρευσε και όταν βγήκε από αυτό αντίκρισε εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξης Παπαδάτος:

«Αρχικά ήμουν στην πόλη του Ισκεντερούν, το οποίο είναι από εδώ μιάμιση ώρα νοτιότερα, πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Λιγότερα από 100 χιλιόμετρα θεωρώ από το επίκεντρο του σεισμού. Το βασικό επίκεντρο, γιατί έκανε και αρκετούς μετασεισμούς. 4-5 ρίχτερ έκαστος. Ήταν 4 τα ξημερώματα, ήμουν στο ξενοδοχείο 20 ορόφων, γιατί έχω έρθει για δουλειά. Ήμουν στον έκτο όροφο και κοιμόμουν και ξύπνησα από το ταρακούνημα.

Αρχικά έμεινα στο κρεβάτι, γιατί σκεφτόμουν ότι θα σταματήσει, θα ηρεμήσει. Όσο πέρναγε ο χρόνος, κάποια δευτερόλεπτα, η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη οπότε έφυγα και πήγα κάτω από ένα γραφείο. Έμεινα εκεί για περίπου ένα με ενάμιση λεπτό όπου η κατάσταση δεν βελτιωνόταν μέχρι που κόπηκε το ρεύμα, έπεφταν τα φώτα, έπεφταν οι σοβάδες από τους τοίχους μέσα στο δωμάτιο.

Μόλις πέρασε το ένα, έναμισι λεπτό, πήρα τα πράγματά μου κι έφυγα. Κατέβηκα κάτω και συνειδητοποίησα ότι δύο κτίρια, δεξιά και αριστερά, είχαν κατεδαφιστεί τελείως. Δεν υπήρχε άλλος Έλληνας εδώ».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.