Σεισμός στην Τουρκία: Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Χατάισπορ παγιδευμένη στα ερείπια

Metrosport Team07 Φεβρουαρίου 2023

Παγιδευμένη στα ερείπια κτιρίων είναι η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Χατάισπορ μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία που έχει αφήσει πίσω της εκατοντάδες νεκρούς και πολλούς ανθρώπους να αγνοούνται μέσα στα κατεστραμμένα κτίσματα.

Μέσα ενημέρωσης στη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι οι βολεϊμπολίστριες της Χατάισπορ έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, μέχρι στιγμής οι 6 από τις 14 παίκτριες που βρισκόταν στο σημείο έχουν διασωθεί, και τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβιστούν και οι υπόλοιπες οκτώ.

Ο σεισμός στην Τουρκία ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός ακόμη και στο Ιράκ και την Αίγυπτο ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί ξεπερνούν τους 2300.

Τεράστια μετακίνηση της αραβικής τεκτονικής πλάκας

Ενδεικτικό του τρομακτικού μεγέθους και της ισχύος του σεισμού είναι ότι η αραβική τεκτονική πλάκα μετακινήθηκε περίπου 3 μέτρα σε σχέση με την πλάκα της Ανατολίας.

«Αυτό που συνέβη είναι πως αυτό που ονομάζουμε αραβική πλάκα μετακινήθηκε κατά περίπου 3 μέτρα σε βορειοανατολική – νοτιοδυτική κατεύθυνση σε σχέση με την πλάκα της Ανατολίας», ανέφερε ο καθηγητής Κάρλο Ντολιόνι, πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας (INGV) της Ιταλίας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Από τις εκτιμήσεις που έχουμε και οι οποίες σταδιακά βελτιώνονται, γνωρίζουμε ότι το ρήγμα ενεργοποιήθηκε για τουλάχιστον 150 χιλιόμετρα, με μετατόπιση ακόμη και μεγαλύτερη από τρία μέτρα. Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, εκπέμποντας αυτό τον σεισμό μεγέθους 7,8 - 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ» πρόσθεσε ο κ. Ντολιόνι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.