Σεισμός στην Ελασσόνα: Καθίζηση του εδάφους κατά 20 εκατοστά στο Δαμάσι!

Metrosport Team05 Μαρτίου 2021

«Περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης καταλήξαμε ότι ο σεισμός στο Δαμάσι δεν συνδέεται με το ρήγμα του Τυρνάβου», δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Αθ. Γκανάς. 

Ο κ. Γκανάς, εξήγησε ότι από δορυφορικές φωτογραφίες, διαπιστώθηκε σε περιοχές στο Δαμάσι, καθίζηση του εδάφους που φτάνει μέχρι τα 20 εκατοστά, γεγονός που καταδεικνύει την ενεργοποίηση ρήγματος που βρίσκεται πιο εσωτερικά.

“Προχθές καταλήξαμε από τις έρευνες που κάναμε ότι ο σεισμός δεν προήλθε από το ρήγμα του Τυρνάβου. Το ρήγμα του Τυρνάβου, δεν έχει κινηθεί εδώ και 2.000 χρόνια. Το ρήγμα στο Δαμάσι και ένα άλλο αχαρτογράφητο ρήγμα που βρίσκεται βορειότερα προς το Αμούρι, έδωσαν τους δύο μεγάλους σεισμούς το τελευταίο διήμερο”, υπογράμμισε ο κ. Γκανάς και πρόσθεσε: “Μιλάμε για καινούρια στοιχεία και για κρυφά, άγνωστα ρήγματα και η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί για κάποιες εβδομάδες, ίσως και μέχρι το Πάσχα”.

Ο κ. Γκανάς, εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά τα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα στη Θεσσαλική Περιφέρεια, εξηγώντας ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα και χαρακτήρισε επίσης φυσιολογικό το γεγονός της κατάπτωσης βράχων στα Μετέωρα.

Πηγή: ert.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.