Σεισμός - Φλώρινα: Στους δρόμους οι κάτοικοι, κλειστά τα σχολεία

Metrosport Team10 Ιανουαρίου 2022

Άστατοι είναι οι κάτοικοι της Φλώρινας μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (9/1).

Επικράτησε αναταραχή, με τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους και κάποιοι, μάλιστα, κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

«Στην αρχή νιώσαμε τη βιβλιοθήκη που είναι πλάι στις σκάλες να κουνιέται ενώ στο δευτερόλεπτο έπεφταν τα βιβλία το ένα μετά το άλλο. Με το που το αντιληφθήκαμε, βγήκαμε απευθείας έξω», σημείωσε στη Voria.gr κάτοικος της Φλώρινας.

«Κουνιόμασταν αρκετή ώρα και από τους αλλεπάλληλους μετασεισμούς φοβηθήκαμε αρκετά. Πολλοί ήταν αυτοί, μάλιστα, που μπήκαν στα αμάξια και ετοιμάστηκαν για παν ενδεχόμενο», ανέφερε άλλη κάτοικος της περιοχής, προσθέτοντας πως ακόμη και μια ώρα μετά τον πρώτο σεισμό παρέμεναν εκτός σπιτιού.

Υπήρξαν και ζημιές. Συγκεκριμένα, έσπασαν τζαμαρίες σε καταστήματα και σπίτια, ωστόσο, ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς πολιτών.


Τι λένε οι σεισμολόγοι

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας τονίζοντας ότι «είναι ένα ερώτημα το αν ήταν ο κύριος σεισμός. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ήταν αλλά πρέπει να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δεν έχουμε κάποιο προηγούμενο πρόσφατο ιστορικό για να δούμε πώς συμπεριφέρεται η περιοχή. Έχει δώσει σεισμό το 1920 κάποιους μικρούς σεισμούς η περιοχή», είπε ο κ. Λέκκας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.