Ισχυρός σεισμός, κουνήθηκε η μισή χώρα - Συνεχίζονται οι μετασεισμοί

Metrosport Team03 Μαρτίου 2021

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε περίπου στις  12.30 το μεσημέρι με επίκεντρο την Ελασσόνα, ο οποίος έγινε αισθητός στη μισή χώρα. Το εστιακό βάθος του ήταν 10 χιλιόμετρα και ήταν 5,9 της κλιμακας ρίχτερ

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας. Ο Δήμαρχος της περιοχής έκανε λόγο για διάρκεια 15 δευτερολέπτων

Σύμφωνα με αναγνώστες ο σεισμός έγινε αισθητός στην βόρεια Ελλάδα και σε περιοχές όπως η Κατερίνη, η Αλεξάνδρεια Ημαθίας, η Λαμία, η Χαλκιδική, στις Σέρρες και η Καλαμαριά αλλά και στο Αγρίνιο, το Βαρθολομιό Ηλείας, την Ναύπακτο αλλά και την Καλαμάτα.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε μία ώρα έχουν γίνει 6 μετασεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ με τους σεισμολόγους να είναι καθησυχαστικοί, όμως οι κάτοικοι βρίσκονται στο δρόμο, μιας και η Γη συνεχίζει να τρέμει ακατάπαυστα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν τρεις ελαφρά τραυματίες στο χωριό Δαμάσι και ένας εγκλωβισμένος στο Μεσοχώρι. Ο ηλικιωμένος βρίσκεται εγκλωβισμένος μέσα στο σπίτι του, το όποιο έπαθε ζημιές από το σεισμό, στο χωριό Μεσοχώρι Ελασσόνας, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το επίκεντρο του σεισμού. 

Τις Αρχές ενημέρωσε η σύζυγός του, η οποία πρόλαβε να βγει από το σπίτι, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ο σύζυγός της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Εκκλησία καθώς και άλλα σπίτια του Μεσοχωρίου αλλά και των υπόλοιπων γειτονικών χωριών έχουν πάθει πολύ σοβαρές ζημιές.

Οι κάτοικοι στις περιοχές Τρικάλων, Λαρίσης, Τυρνάβου και περιχώρων βγήκαν από τα σπίτια τους καθώς οι σεισμικές δονήσεις ήταν αρκετά έντονες, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του newsit.gr. Τα σχολεία της περιοχής εκκενώθηκαν ώστε οι μαθητές να προστατευτούν.



Σημειώθηκαν και υλικές ζημιές σε μια από τις εκκλησίες του Τυρνάβου και της Ελασσόνας όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε ο κάτοικος της περιοχής του Τυρνάβου, Γιώργος Τσιμπλούλης. Σε πολλές περιοχές του Νομού Θεσσαλίας τα νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα ενώ σε μερικά σπίτια υπάρχουν και ρωγμές.

Το metrosport.gr θα σας ενημερώνει για τις νεότερες εξελίξεις

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.