Σεφτελής για τον θάνατο του Διακογιάννη: «Ήταν ένας άρχοντας, θα μας λείψει πολύ»

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2022

Για τον θάνατο του Γιάννη Διακογιάννη που σκόρπισε στη θλίψη όλη την Ελλάδα, μίλησε στο Metropolis 95,5, ο Στράτος Σεφτελής. 

«Ήταν ένας άρχοντας, ένας δάσκαλος, ένας πολιτισμένος άνθρωπος που αισθανόσουν ευτυχής να τον έχεις απέναντί σου και να σου μιλάει και να τον ακούς χωρίς να λες τίποτα. Κάθε του λέξη ήταν ένα διαμάντι. 

Δεν ήταν αυτό που ξέρει το ευρύ κοινό ένας άνθρωπος που περιέγραφε γκολ και ρεκόρ. Ασχολιόταν με όλα τα σπορ, όπως και με όλα τα είδη μουσικής κυρίως της γαλλικής. Μπορώ να μιλάω μέχρι το πρωί για τον δάσκαλό μας. Ήταν αμέτρητες οι στιγμές μαζί του. Θα σας πω μια ιστορία όταν ήμασταν στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990. Μέναμε στη Ρώμη και εγώ ήμουν ο βενιαμίν της αποστολής. Ένα βράδυ βγήκαμε όλοι μαζί σε ένα μαγαζί επιλογής του Διακογιάννη. Ήταν λάτρης του κρασιού και εκείνο βράδυ είχε πιει τρία μπουκάλια μόνος του. Γυρίσαμε περίπου στις 3 τα ξημερώματα και την άλλη μέρα είχε να πετάξει για Τορίνο για να περιγράψει αγώνα, ενώ εγώ είχα να πάω στο Μπάρι. Το πρωί άρχισα να τακτοποιώ τα χαρτιά μου και μου έλειπε ένα. 

Είχα μεγάλο δισταγμό να τον ξυπνήσω, αλλά επειδή δεν έβρισκα αυτό το χαρτί του χτύπησα την πόρτα και μπήκα μέσα και στο δωμάτιο είχε απλωμένα χαρτιά και διάβαζε για τον αγώνα που θα περιγράψει. Η δουλειά μας θέλει διάβασμα. Ο Διακογιάννης ήταν προϊόν μελέτης. Ο ίδιος είχε τρομερό αρχείο στο σπίτι του, αλλά δυστυχώς καταστράφηκε μετά από φωτιά. Ήταν ένας καταπλητικός άνθρωπος και θα μας λείψει πολύ» δήλωσε ο έμπειρος δημοσιογράφος. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.