Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Κοφτερές «λεπίδες»

Δημήτρης Μπασμπαρέλας04 Φεβρουαρίου 2020

Ούτε και οι πιο αισιόδοξοι φίλαθλοι της δεν θα μπορούσαν να φανταστούν τόσο εξαιρετική σεζόν. Από το 2006-07, βρέθηκε ξανά στην Premier League τη φετινή σεζόν. Κι όμως, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την παρουσία της.

Οι «λεπίδες» αποδεικνύονται κοφτερές, ειδικά εκτός έδρας. Είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό το γεγονός ότι σε 13 συναντήσεις Πρωταθλήματος μακριά από το γήπεδό τους, το «Bramall Lane» μετρούν επτά ισοπαλίες, τέσσερις νίκες και μόλις δύο ήττες! Μάλιστα, έχασαν μόνο από τις δύο πρώτες ομάδες της Premier.

Τόσο στο Ανφιλντ από τη Λίβερπουλ, όσο και στο Etihad από τη Μάντσεστερ Σίτι και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-0). Δεν έχασε ούτε από την Τσέλσι, ούτε από την Τότεναμ, αλλά ούτε και από την Αρσεναλ. Λογικό ήταν επομένως, ο πρωτεργάτης και προπονητής, Κρις Γουάιλντερ, να εξαργυρώσει την εκπληκτική πορεία με νέο συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024, όταν και θα διανύσει οκταετία στην ομάδα της καρδιάς του, εφόσον το ολοκληρώσει. Συνολικά μετρούν εννιά νίκες και εννιά ισοπαλίες στο φετινό Πρωτάθλημα, ενώ έχουν και επτά ήττες σε 25 ματς. Πλέον, στη Σέφιλντ παίζει και ο Παναγιώτης Ρέτσος ως δανεικός από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Στο Λονδίνο; Πλέον, δεν χάνει

Για τη Σέφιλντ ήταν η πρώτη νίκη στο Λονδίνο (κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας με 1-0) μετά από 20 παιχνίδια Πρωταθλήματος. 

Μετρούσε οκτώ ισοπαλίες και 11 ήττες στα τελευταία ματς. Ωστόσο, από την άλλη, οι “λεπίδες” παραμένουν ακόμη αήττητες στην πρωτεύουσα, όσον αφορά την πρώτη τη τάξει κατηγορία, αφού έχουν μία νίκη και τέσσερις ισοπαλίες στη φετινή σεζόν. Βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς.

Οι δύο σερί προβιβασμοί

Ο προπονητής της, Κρις Γουάιλντερ, πέρασε επτά χρόνια ως ποδοσφαιριστής στη Σέφιλντ και ανέλαβε ως προπονητής το 2016. 

Κατάφερε να την οδηγήσει από τη League One ως την Premier League μέσα σε τρεις σεζόν. Σημειώνεται ότι πριν από 20 μέρες περίπου, μαζί του ανανέωσε και ο πρώτος βοηθός του, Αλαν Κνιλ, επίσης μέχρι το 2024. Βρίσκεται ψηλότερα ένα βαθμό από τη Γιουνάιτεντ και πέντε από την Αρσεναλ.

Συνεχίζει και στο Κύπελλο

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ συνεχίζει ταυτόχρονα και στον θεσμό του Κυπέλλου (FA Cup), αφού πρόσφατα απέκλεισαν τη Μίλγουολ με εκτός έδρας τρίποντο (2-0). Πλέον, υποδέχονται την Μπόρνμουθ για την Premier League (9/2).

Οι εποχές δόξας

Ιδρύθηκε το 1889 και γνώρισε στιγμές δόξας στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού, κατακτώντας το Πρωτάθλημα Αγγλίας τη σεζόν 1897-1898. Ωστόσο, το 1981, έφτασε ακόμη και στην τέταρτη κατηγορία.

Εχει στην τροπαιοθήκή της και τέσσερα Κύπελλα Αγγλίας (1899, 1902, 1915 και το 1925). Πέρσι, κατέκτησε τη 2η θέση στην Championship. Πήρε την άνοδο από κοινού με τη Νόριτς. Ιδιοκτήτες είναι οι Κέβιν Μακ Κέιμπ και Μπλέιντς Λέσουρ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.