«Στον ΟΛΘ Σαββίδης, Μυτιληναίος, ελληνική και η ισπανική εταιρία»

Metrosport Team28 Φεβρουαρίου 2022

Η δημοσιογράφος Άννη Καρολίδου, η οποία ασχολείται με το οικονομικό ρεπορτάζ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και μίλησε για το έργο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τις επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αφού περιμέναμε για αρκετό καιρό, τελικά την Παρασκευή ανακοινώθηκε ο ανάδοχος, που επιλέγει η διοίκηση του ΟΛΘ, για το έργο της επέκτασης του έκτου προβλήτα. Είναι μια κοινοπραξία τριών εταιριών, τις δύο της ξέρουμε, μεγάλη εταιρεία ο Μυτιληναίος, η δεύτερη ελληνική εταιρία που έχει κάνει στο παρελθόν έργα στο λιμάνι είναι η Χριστόφορος Κωνσταντινίδης και αυτό το σχήμα συμπληρώνεται από μια ισπανική εταιρία, η οποία έχει ειδίκευση στα λιμενικά έργα.

Είναι ένα έργο 150 εκατομμυρίων, έχει ανεβεί το μπάτζετ. Αρχικά υπολογιζόταν πως η δαπάνη θα ήταν στα 130 εκατομμυρίων, αυτά πριν 4-5 χρόνια όταν έγινε ο διαγωνισμός πώλησης. 

Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε πολλά χρήματα για να πάρει το λιμάνι και όχι μόνο το πήρε, αγόρασε και το ποσοστό των Γερμανών και στη συνέχεια έκανε και μια προσφορά μέσα από το χρηματιστήριο και διεύρυνε το ποσοστό του. 

Από τη στιγμή του που έχει διευρύνει το ποσοστό του μπορεί κάποιος να συμπεράνει ότι προχωρήσει σε επενδύσεις, τις οποίες έχει υποχρέωση να κάνει.

Το έργο χρειάζεται τουλάχιστον 36 μήνες για να κατασκευαστεί, δηλαδή τρία χρόνια από τη στιγμή που θα υπογράψει τη σύμβαση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.