Σε πρώτο πλάνο η Γκόμελ -Οι σκέψεις του Μπούργος, ποιες θέσεις είναι «κλειδωμένες»

Γιώργος Στράντζαλης17 Ιουλίου 2022

Σε ευρωπαϊκή εβδομάδα μπαίνει από αύριο ο Αρης καθώς πλησιάζει το παιχνίδι με την Γκόμελ και λογικό είναι ο Χερμάν Μπούργος να βάζει τους ποδοσφαιριστές του στο κλίμα των πρώτων επίσημων αγώνων της σεζόν. 

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, στο στάδιο που βρίσκεται η προετοιμασία της ομάδας και με δεδομένο ότι στο ρόστερ έγιναν πολλές παρεμβάσεις, το ζητούμενο δεν είναι τόσο η “εικόνα” αλλά να καταφέρει ο Αρης με την εμπειρία και την ποιότητα που διαθέτει ως ρόστερ να εξασφαλίσει από το πρώτο παιχνίδι ένα σκορ πρόκρισης. Καμία ομάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμη στον απόλυτο βαθμό, πόσω δε μάλλον ομάδες όπως ο Αρης που προχώρησε σε ριζικές αλλαγές. Ολοι χρειάζονται τον χρόνο τους και αυτό το φάνηκε μέσα από τα φιλικά προετοιμασίας. Αλλά η ευρωπαϊκή προοπτική (πρέπει να) αποτελεί προτεραιότητα για τους Κιτρινόμαυρους καθώς τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Με πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League, ο Αρης κερδίζει χρόνο, ψυχολογία, πρεστίζ και θα ετοιμαστεί με καλύτερες προϋποθέσεις για το επόμενο βήμα.

Από σήμερα, ο Χερμάν Μπούργος θ’ αρχίσει να δείχνει τι ακριβώς έχει στο μυαλό του για την επικείμενη αναμέτρηση με τους Λευκορώσους και οι αποφάσεις του θα παρθούν με κριτήριο την αγωνιστική ετοιμότητα του καθενός. Είτε αφορά τους παίκτες του περσινού κορμού, είτε τις μεταγραφές. Βάσει των όσων είδαμε στα φιλικά προετοιμασίας πάντως, οι περισσότερες θέσεις μοιάζουν “κλειδωμένες”, η ομάδα θα βασιστεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε παίκτες από τον περσινό κορμό, και απομένει να δοθεί… απάντηση σε δύο-τρία ερωτηματικά που αφορούν κυρίως στα άκρα της άμυνας και στον κεντρικό άξονα.

*Η Γκόμελ προχώρησε σε μία μεταγραφή για την ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής πριν τους αγώνες με τον Αρη. Ο λόγος για τον Ντένις Κοζλόφσκι, που αποκτήθηκε με εξάμηνο δανεισμό από την Πρωταθλήτρια, Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ. Ο Κοζλόφσκι έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και στις Γκομελζεντόρ, Οσιπόβιτσι και Λοκομοτίβ Γκόμελ, ενώ την τρέχουσα σεζόν, έχει πέντε συμμετοχές με δύο γκολ και μία ασίστ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.