Σε πρώτο πλάνο για τον Άρη είναι το νέο γήπεδο

Metrosport Team17 Αυγούστου 2022

Η συμφωνία επί των ενεργειών που βαραίνουν την Κυβέρνηση για την εκτέλεση ενός μεγάλου έργου καθώς επίσης η διαδικασία ανταλλαγής οικοπέδων αλλά και η έγκριση της συνολικής μελέτης είναι τα θέματα που κυριαρχούν στην ατζέντα της συνάντησης κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία προβλέπεται να βάλει στις ράγες το project του νέου γηπέδου του Άρη.

Είναι αλήθεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία υποδέχθηκε με αμφιβολία την αρχική πρόθεση του ΑΣ και της ΠΑΕ Άρης να προχωρήσουν σε όλες τις διαδικασίες για την ανέγερση νέου γηπέδου στην περιοχή του ΙΚΕΑ. Μια μεθοδική δουλειά κάποιοι την χαρακτήρισαν «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» και ταυτοχρόνως υποτιμήθηκαν οι πρώτες επαφές των «κίτρινων» τόσο με την Κυβέρνηση αλλά και με ανθρώπους οι οποίοι έχουν το know how από τέτοιου είδους project. Υποβάθμισαν και τις συναντήσεις τόσο με τους αρμόδιους Δήμους όσο και με την Περιφέρεια Μακεδονίας διατηρώντας την άποψη ότι εντάσσονται σ’ ένα επικοινωνιακό πλαίσιο, αρνούμενοι να δουν την προοπτική αλλά και τη βούληση.

Πλέον αντιλαμβάνονται ότι η αποτελεσματική δουλειά πολλών μηνών έβαλε το ζήτημα στη σωστή βάση κι αυτό αποδεικνύεται μέσα από τον προγραμματισμό της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι θα προηγηθεί της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης καθώς εκεί, το ζήτημα του νέου γηπέδου θα ενταχθεί στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν πως, οτιδήποτε ενέργεια έγινε σε επίπεδο μελέτης του μεγαλόπνοου σχεδίου αλλά και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν, είχε την «προφορική υπογραφή» της Κυβέρνησης. Σε σημείο μάλιστα, στη συνάντηση της Δευτέρας να προβλέπεται η επικύρωση όλων αυτών. Για παράδειγμα, από τη συνολική έκταση των 177 στρεμμάτων, το νέο γήπεδο θα «καλύψει» έναν χώρο 55-60 στρεμμάτων με την προοπτική κατασκευής γηπέδου περί των 30.000 θέσεων. Το μεγαλύτερο κομμάτι θα δοθεί για εμπορική χρήση και ουσιαστικά έτσι δημιουργείται το κίνητρο για έναν επιχειρηματία ούτως ώστε να επενδύσει στο project. Είναι δεδομένη δηλαδή η αναβάθμιση της περιοχής γεγονός το οποίο μειώνει το επιχειρηματικό και οικονομικό ρίσκο.

Όπως αποκάλυψε το «metrosport.gr», ο Νικόλαος Τριμμάνης θα εκπροσωπήσει την ΠΑΕ Άρης μαζί με τον πρόεδρο του ΑΣ, Λευτέρη Αρβανίτη, ο οποίος στο προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκε με τη γραφειοκρατική διαδικασία και είχε συχνή επικοινωνία με την Κυβέρνηση. Λόγω επιχειρηματικής δραστηριότητας και γνωριμιών, είναι σαφές ότι ο κ. Τριμμάνης θα αναλάβει τις επαφές που αφορούν τη χρηματοδότηση του έργου που αποτελεί και το βασικότερο κομμάτι του project.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.