Σε μια περίοδο ειδικών συνθηκών, κρατάς τη νίκη!

Γιώργος Ζαΐρης20 Δεκεμβρίου 2021

Το ματς των λαθών ήταν το χθεσινό και επειδή ο Δικέφαλος έκανε τα λιγότερα κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη που κανείς δεν πρέπει να απαξιώσει. Σε μια περίοδο ειδικών συνθηκών για τον ΠΑΟΚ όπου το «πρέπει» επισκιάζει τα πάντα, δεν ενδιαφέρει ο τρόπος αλλά το αποτέλεσμα. Στο ξεκίνημα της σεζόν κανείς δεν περίμενε πως με την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής ο Κούρτιτς θα ήταν όχι απλά ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ αλλά του Πρωταθλήματος μαζί με τον Ελ Αραμπί (!!!) και τον Καρλίτος. 

Ο Σλοβένος στα τρία τελευταία ματς έχει πάρει από το χέρι τον ΠΑΟΚ και επιμένω πως σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο η παρουσία του Αουγκούστο και του Τσιγγάρα δίπλα του. Ανεξάρτητα του αν σκόραρε από την άσπρη βούλα και εκεί χρειάζεται το καθαρό μυαλό και φυσικά το έχει πλέον ο Σλοβένος. Για να φτάσουμε όμως στο λυτρωτικό του 3-2, ο ΠΑΟΚ έβαλε πολύ δύσκολα στον εαυτό του. Ο Λουτσέσκου αποφάσισε να κρατήσει τα 10/11 της ενδεκάδας που είχε χρησιμοποιήσει στα Γιάννενα και πήρε το ρίσκο να βάλει τον σκασμένο Μπίσεσβαρ από την αρχή. 

Η αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα, ο ΠΑΟΚ τελικώς κατάφερε να κάνει το 2-1 και εκεί έπρεπε να βγει ο Μπίσεσβαρ για να μπει ο Μουργκ που έχει περισσότερα τρεξίματα που χρειάζονται όταν η ομάδα προηγείται. Όμως έστω και στο 2-2, ο Λουτσέσκου έκανε εύστοχες αλλαγές, με τον Σβαμπ να κάνει μετά από καιρό πολύ καλό ματς, τον Ινγκασον να δίνει σιγουριά στην άμυνα και τον Μουργκ βοήθειες. 

Ένα ακόμη λάθος του Λουτσέσκου χθες είχε να κάνει και με την επιλογή να κρατήσει εκτός αποστολής τον ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ Μιχαηλίδη. Δεν είχε λογική αυτή του η επιλογή και νομίζω ότι αν γύριζε το χρόνο πίσω θα το άλλαζε. Ο ΠΑΟΚ είχε ανισορροπία στην άμυνα του, απλά ευτύχησε να μην το πληρώσει τελικά αφού αφενός ο Κρέσπο και αφετέρου ο Κούρτιτς τον έσωσαν και του έδωσαν την νίκη. Ένα ματς ακόμη έμεινε, αυτό με τη Λάρισα την Τετάρτη και μετά διακοπές. Αλλά και ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και ΑΛΛΑΓΕΣ στο ρόστερ. Αλλά και σωστές επιλογές στον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.