Σε μια διαρκή αναμέτρηση με τον... εαυτό του βρίσκεται ο Αρης

Δημήτρης Κανελλάκης25 Ιανουαρίου 2020

Ενα τεστ αντοχών θα είναι για τον Αρη το υπόλοιπο της σεζόν. Μια διαρκής αναμέτρηση με τον... εαυτό του.

Οι “κίτρινοι” καλούνται να αποδείξουν αν μπορούν υπ' αυτές τις συνθήκες να είναι στην πρώτη τετράδα με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και να φτάσουν, φυσικά, στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Σε ό,τι με αφορά δεν θεωρώ στόχο για τον Αρη να μπει στα πλέι οφ, για τον απλούστατο λόγο ότι αν δεν μπει θα είναι μια παταγώδης αποτυχία...

Το... “υπ' αυτές τις συνθήκες” που ανέφερα παραπάνω σχετίζεται με τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τον Αρη και τα πράγματα γίνονται χειρότερα λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών που του επέβαλλε η ΦΙΦΑ.

Το βλέπουν όλοι, νομίζω, ότι ο Αρης είναι καταπονημένος. Η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων, το γεγονός ότι ο Ενινγκ δεν μπορεί να κάνει rotation, να δώσει, δηλαδή, ανάσες σε κάποιους παίκτες του, να τους φρεσκάρει, είναι μεγάλο πρόβλημα.

Με αυτό το πρόβλημα αναμετράται η ομάδα κάθε αγωνιστική, σε κάθε παιχνίδι. Κι έτσι θα είναι τα πράγματα και στην συνέχεια. Πολύ δύσκολα θα μπορέσουν οι “κίτρινοι” να βρούνε λύση.

Ακόμη κι αν υπάρξει άρση της απαγόρευσης μεταγραφών από τη ΦΙΦΑ, πότε θα πάρει παίκτες, ποιους παίκτες, πότε θα τους ενσωματώσει, πόσο θα μπορεί να υπολογίζει, επί της ουσίας και όχι θεωρητικά, σ' αυτούς;

Γι' αυτό επιμένω ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κάποιος ποια θα είναι η εικόνα του Αρη στην συνέχεια της σεζόν και πώς, ακόμη και σ' ένα ελάχιστα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θα καταφέρει να διαχειριστεί με επιτυχία τις αδυναμίες του.

Διότι κάποιοι από τους αντιπάλους του δεν αποκλείεται να ανεβάσουν στροφές κι αυτό να αυξήσει περισσότερο το βαθμό δυσκολίας για τον Αρη.

Δείτε το παράδειγμα του ΠΑΟ. Είναι χαρακτηριστικό. Ανεβαίνει τελευταία και παρόμοια βελτίωση είναι πιθανό να δούμε κι από άλλες ομάδες.

Ολα αυτά, λοιπόν, είναι που δημιουργούν ένα σκηνικό μέσα στο οποίο έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα σταθούν οι “κίτρινοι”, δεδομένης της επιβάρυνσης των βασικών ποδοσφαιριστών τους και της έλλειψης λύσεων οι οποίες θα έδιναν την άνεση στον προπονητή τους να κάνει κάποιες άλλες κινήσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.