Σε κωφών πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!

Αρις Νικολάκης15 Μαρτίου 2020

Μένουμε σπίτι, πρώτον. Διαβάζουμε, δεύτερον. Θυμόμαστε, τρίτον… Κι είναι αυτό το οποίον έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: Ουδέν κακόν αμιγές καλού!

Διαβάζοντας λοιπόν, περί της άνευ λόγου κι αιτίας αλλά μετά εξόδων ταλαιπωρίας – μεσούντος του πάρτι του κορωνοϊού – των εκτός Αθήνας και Πειραιά ΠΑΕ… Μόνον και μόνον επειδή αρνήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός την δια περιφοράς ψηφοφορία για την απόφαση αναβολής των αγώνων του Σαββατοκύριακου… Και την προσπάθεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός να πείσει πως δεν ήταν στόχος της η μη αναβολή, άρα δεν ηττήθηκε με την τελική απόφαση… Θυμηθήκαμε μία αναφορά του Τόμας Έντισον. Ξέρετε, του γεννήτορα φωνογράφου, μικροφώνου και βέβαια, ηλεκτρικής λάμπας.

Είχε πει λοιπόν, ο Αμερικανός ευφερέτης κι ευεργέτης της ανθρωπότητας: «Ουδέποτε αποτυγχάνω. Απλά, κάποιες προσπάθειες μου δεν αποδίδουν»!

Εύλογα βέβαια, κάποιοι - οι οποίοι δεν είναι ευρειών διαστάσεων μύστες του ελληνικού φουτμπόλ – θα αναρωτηθούν: Μα, ήταν τόσο σοβαρό αυτό το θέμα και κυριάρχησε στην επικαιρότητα; Φυσικά κι ήταν. Όχι για την μετά εξόδων ταλαιπωρία μετακίνησης (σιγά τα ωά, μεταξύ μας) αλλά ναι, για τις μάχες στα χαρακώματα της Επικοινωνίας.

Λένε πως στον Έβρο εξελίσσεται υβριδικός πόλεμος. Παρεμπιπτόντως ο τρόμος μας για τη μάστιγα του κορωνοϊού δεν πρέπει, να μας καθιστά αδιάφορους για τους λεβέντες στρατιώτες και πολίτες οι οποίοι φυλάττουν Θερμοπύλες εκεί. Κι αυτοί – βλέπετε - είναι σε μία περίεργη μεν αλλά εμπόλεμη δε κατάσταση. Πέρα από την σκέψη μας και την προσευχή μας γι’ αυτούς οι οποίοι ξαγρυπνούν (για να κοιμόμαστε εμείς…) οτιδήποτε χρειαστούν… Οφείλουμε, είμαστε έτοιμοι, να παράσχουμε!

Στα του ποδοσφαίρου μας, πάλι…

Ναι, ήταν σοβαρό θέμα η διαφωνία της ΠΑΕ Ολυμπιακός το βράδυ κι η συμφωνία το πρωί. Υβριδικός πόλεμος εξελίσσεται και στο ποδόσφαιρο. Για να λέμε τα πάντα, όλα. Αυτό θέμα ήταν μία μάχη του…

Η αλήθεια είναι πως ουδέν ανέφερε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για μη αναβολή των αγώνων το παρόν Σαββατοκύριακο. Α, όλα κι όλα. Κιχ δεν είπε. Έπραξε όμως. Πως; Αρνούμενη την δια περιφοράς ψηφοφορία την προηγουμένη. Ουσιαστικά την δια απολύτου πλειοψηφίας απόφαση της Σουπερλίγκα. Άνευ λόγου κι αιτίας λέμε εμείς. Για να συμφωνήσει κι αυτή την επομένη.

Ως εκ τούτων ορθά θεωρείται ήττα της στα χαρακώματα της Επικοινωνίας...

Το φετινό Πρωτάθλημα παίζεται κι εκτός των τεσσάρων γραμμών. Δε λέμε πως στο παρελθόν δεν παιζόταν. Και ποιο παρελθόν; Μόλις το 2018 επικράτησε η ανομία κι η αδικία. Έτσι στερήθηκε ο ΠΑΟΚ τουλάχιστον, την επί ίσοις όροις διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Και στο βαθύτερο παρελθόν αυτή η επί ίσοις όροις διεκδίκηση θαβόταν διαχρονικά κάτω από τον άγραφο νόμο των δυο μέτρων και δυο σταθμών. Ένα μέτρο κι ένα σταθμό – που λέει ο λόγος - για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό κι ΑΕΚ. Ένα από αυτά για όλες τις άλλες ομάδες. Δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου ο φίλαθλος κόσμος του τόπου. Πώς να το κάνουμε, δηλαδή;

Εκτός των τεσσάρων γραμμών το… σύστημα (αθλητικό δικαστικό, πολιτικό, οικονομικό) δεν άλλαξε. Πώς, που κι από ποιόν να βρει ο ΠΑΟΚ το δίκιο του; Μάχεται να αποδείξει η ΠΑΕ πως δεν είναι ελέφαντας, όπως έκρινε η όλως περιέργως διαμορφωμένη ΕΕΑ αλλά… Σε κωφών πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!

ΥΓ 1: Μένουμε σπίτι. Διαβάζουμε. Θυμόμαστε…

ΥΓ 2: Πόλεμο ζούμε. Και με την Τουρκία και με τον κορωνοϊό…

ΥΓ 3: Πως τα φέρνει η ζωή; Ο γνήσιος κορωνοϊός ήρθε από την Κίνα και το αντίγραφο από την Ιταλία. Μέχρι τώρα ξέραμε το αντίθετο για γνήσιο κι αντίγραφα! (Δεν είναι δική μας η… απόπειρα χιούμορ. Από το διαδίκτυο την αλιεύσαμε)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.