Σε καραντίνα πλήρωμα ιδιωτικού σκάφους που αγκυροβόλησε στα Χανιά

Metrosport Team02 Μαΐου 2020

Σε καραντίνα για 14 ημέρες τέθηκε πλήρωμα ιδιωτικού σκάφους που αγκυροβόλησε στο Παλιό Λιμάνι των Χανιών λόγω βλάβης. Είναι ένα ιδιωτικό σκάφος αναψυχής Βρετανών ιδιοκτητών με σημαία Ισπανίας και όνομα «Ρι».

Το σκάφος άρχισε το ταξίδι του στις 21 Μαρτίου από τις Μαλδίβες με προορισμό την Τυνησία αλλά το μεσημέρι της Παρασκευής αναγκάστηκε να σταματήσει στο λιμάνι των Χανιών λόγω μιας μηχανοηλεκτρονικής βλάβης. Έτσι, ζήτησε άδεια από το Λιμεναρχείο. Οι άνθρωποι εκεί ήρθαν σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και τις Πρεσβείες Ισπανίας, Αρμενίας και Ρωσίας και του έδωσε άδεια να αγκυροβολήσει. 

Στο σκάφος επέβαιναν τέσσερα άτομα. Ο καπετάνιος που είναι από την Αρμενία, δύο γυναίκες και ένας άνδρας από τη Ρωσία. Σήμερα το πρωί ένας γιατρός του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το σκάφος και έκανε εξετάσεις στο πλήρωμα. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά αλλά για λόγους υγείας θα πρέπει να παραμένουν για 14 ημέρες σε καραντίνα. 

Σε περίπτωση που δεν προκύψει βλάβη ή σε περίπτωση που κάποιος από το πλήρωμα «σπάσει» την καραντίνα το πρόστιμο (και στις δυο περιπτώσεις) ανέρχεται σε 5.000 ευρώ. Την τροφοδοσία του πληρώματος του σκάφους ανέλαβε ένας τουριστικός πράκτορας των Χανίων, ενώ το Λιμενικό Ταμείο των Χανίων, παραχώρησε ρεύμα στο σκάφος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.