Σε καραντίνα η Χαλκιδική - Βαλιάνος: «Δώστε τα επιδημιολογικά δεδομένα»

Metrosport Team01 Φεβρουαρίου 2021



Στο επίπεδο Β-Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα, στις 6 το πρωϊ, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, λόγω των άκρως ανησυχητικών επιδημιολογικών δεδομένων. 

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα οριζόντια μέτρα που ισχύουν σε όλη την Επικράτεια, στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου, άρα και στη Χαλκιδική, ισχύουν επιπρόσθετα:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00
- Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από 01/02/2021
- Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια
- Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
- Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25τ.μ.
- Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές

Ωράριο Φαρμακείων

Εξαιτίας των νέων έκτακτων μέτρων που θα ισχύουν από αύριο Δευτέρα 01/02 σε ολόκληρη τη Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής το ωράριο των φαρμακείων όλου του Νομού θα είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 - 16:30. Από τις 16:30 και μετά καθώς και τα Σαββατοκύριακα θα λειτουργούν μόνο τα εφημερεύοντα φαρμακεία.


Βαλιάνος: "Δεν συνάδουν τα επιδημιολογικά δεδομένα" 

Με αφορμή την εκ νέου υπαγωγή της Χαλκιδικής στις "κόκκινες" περιοχές", ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος επισημαίνει:

«Η είδηση για μετάβαση του συνόλου της Χαλκιδικής εκ νέου στην "κόκκινη" ζώνη μέτρων για τον κορωνοϊό, προκαλεί έντονο προβληματισμό σε κατοίκους και επαγγελματίες περιοχών, των οποίων τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν φαίνεται να συνάδουν με το σκεπτικό της απόφασης.

Στη Χαλκιδική, έχουμε μάθει να περνάμε ενωμένοι τα δύσκολα της πανδημίας, με αλληλοϋποστήριξη δήμων και δημοτών.
Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν άμεσα να ανακοινώσουν τα αναλυτικά επιδημιολογικά δεδομένα ανά περιοχή, όπως πολύ σωστά έχουν πράξει κατά περιόδους σε άλλους νομούς, όπως πρόσφατα στην Κοζάνη, ώστε να ξέρουμε και οι κατά τόπους δήμαρχοι πως να κατευθύνουμε ενδεχόμενες δικές μας στοχευμένες ενέργειες, όπως για παράδειγμα απολυμάνσεις κλπ.

Όπου η ενημέρωση είναι ελλιπής, το “κενό” αναλαμβάνουν να καλύψουν οι φημολογίες, που συνήθως έχουν ως μόνο αποτέλεσμα την πρόκληση αβάσιμου πανικού, αντί της αποτελεσματικής εγρήγορσης»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.