Σε κακή (αν και κρίσιμη) ημέρα ο ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης26 Απριλίου 2021

Να τον… στραγγίζατε τον ΠΑΟΚ (μέχρι το 85ο λεπτό τουλάχιστον), στάλα σοβαρότητας του δε θα βγάζατε! Έπλεε γενικά, σε πέλαγος επιπολαιότητας. Και χαλαρότητας συνάμα. Με ρεσιτάλ ατομικών παιδαριωδών λαθών (σε κέντρο κι επίθεση) κόντρα σε μία ομάδα, η οποία προσφερόταν για επίδειξη ισχύος. Έδειχνε σα μην τρέχει αίμα στις φλέβες της στο Α΄ ημίχρονο! Και σε κάθε απόπειρα εκδήλωσης του ΠΑΟΚ (4/4 τελικές έναντι 0/0) ο Παναθηναϊκός αμυντικά… ψαχνόταν.

Τι έπραξε σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ; Με σύνθεση …ενισχυμένης Κ19 ψαχνόταν επιθετικά.! Δίχως να δείχνει πάντως, μήτε την φρεσκάδα των νεώτερων μήτε την εμπειρία των παλαιότερων. Με λίγα λόγια; Οι γηπεδούχοι δεν είχαν ρυθμό. Τούτο δε, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν… άρρυθμοι!

Στο Β’ ο Γκαρσία άλλαξε τον Σφιντέρσκι με τον Κρμέντσικ. Έκπληξη κι αυτή, όπως έκπληξη κι η επιλογή της αρχικής ενδεκάδας. Με κοινό παρονομαστή για κάθε σχόλιο στις αποφάσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ, τον επερχόμενο Ημιτελικό με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Η αλλαγή φορ ουδόλως (… εύλογα) βοήθησε τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε με… αίμα (έστω με χαμηλά …ερυθρά!) στις φλέβες του! Ο Πάμπλο Γκαρσία άρον – άρον έβαλε βαθύτερα το μαχαίρι των αλλαγών προσθέτοντας περισσότερη εμπειρία με Σβαμπ, Μουργκ αντί Τζόλη και Τσιγγάρα. Αποτέλεσμα; Μηδέν από μηδέν, μηδέν…

Μετά το 75ο λεπτό μάλιστα, ο ΠΑΟΚ πιέσθηκε (έστω ελαφρά!), όσο δεν πιέσθηκε πριν! Και στην επίθεση «έγραψε» την πρώτη του τελική στο 87ο λεπτό. Αν και στη συνέχεια έφτιαξε κι έχασε κάποιες ευκαιρίες. Με λίγα λόγια; Ήταν σε κακή ημέρα χθες, ο ΠΑΟΚ. Κι ήταν σε μία κρίσιμη ημέρα. Με νίκη σφράγιζε πανηγυρικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο του.

Έτσι θα επιτύγχανε έναν στόχο του. Στόχο – επιμένουμε - ο οποίος για το επίπεδο του ΠΑΟΚ είναι… ψίχουλα. Τα …καρβέλια του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου είναι στόχοι για το επίπεδο του ΠΑΟΚ. Τέλος πάντων.

Μία διαπίστωση: Ο Πασχαλάκης «κτίζει» ξανά τον εαυτόν του! Με … αρχιτέκτονα τον Γκαρσία. Χρειάζεται προσοχή μην πάει χαμένος ο κόπος τους.

Μία απορία: Ήταν άραγε σύμπτωση η αντικατάσταση των 3/4 της Κ19 οι οποίοι επελέγησαν για την αρχική ενδεκάδα;

Και μία υπόθεση: Αυτός ο (κακός…) ΠΑΟΚ με την προσοχή στα μετόπισθεν, δε θα έχανε με 3-0, τότε στη Λεωφόρο, από εκείνον τον Παναθηναϊκό!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.