Σε κόκκινο συναγερμό οι Ένοπλες Δυνάμεις – Τουρκικά πολεμικά απέπλευσαν, στην Αθήνα εσπευσμένα ο Φλώρος

Metrosport Team21 Ιουλίου 2020

Ο απόπλους 10 πολεμικών τουρκικών πλοίων από το Ακσάζ, έθεσε σε ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, καθώς 10 τουρκικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν από το Ναύσταθμο του Ακσάζ. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι μονάδες των νήσων αλλά και του Έβρου. Οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε συναγερμό και παρακολουθούν από κοντά τις κινήσεις του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, γνωρίζοντας από καιρό γι' αυτές τις κινήσεις. Με τη Navtex που εκδόθηκε από την υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας, η Τουρκία δεσμεύει περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστου.

Το προσωπικό των πλοίων ενημερώθηκε ότι «δεν θα βγει κανείς» και το ίδιο ισχύει για το προσωπικό του Αρχηγείου Στόλου. Επίσης αδειούχοι με συγκεκριμένες ειδικότητες ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν στα πλοία τους. Παράλληλα, κινήσεις ετοιμότητας αναφέρονται και στον Έβρο, δείχνοντας πως και ο Στρατός είναι σε ετοιμότητα.

Εξάλλου, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κύπρο όπου βρισκόταν για την επέτειο από την τουρκική εισβολή.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.