Σε «δυσμένεια» ο Λευτέρης Αυγενάκης, σε ελεύθερη πτώση η... «δημοφιλία του»

Δημήτρης Μπούζας13 Νοεμβρίου 2021

Όσοι παρακολουθούν - για τον οποιοδήποτε λόγο – από κοντά την εντός κι εκτός Κυβέρνησης πορεία του συμπαθέστατου Υφυπουργού Αθλητισμού το τελευταίο διάστημα, είναι εύκολο να διαπιστώσουν ότι αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες και συγκεκριμένα προβλήματα. Η έλλειψη πρωτοβουλιών και η εμφανέστατη απουσία άνεσης κινήσεων με ότι καταπιάνεται, είναι στοιχεία που θα μπορούσαν να αποδοθούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

 Από εκεί και πέρα αυτά που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν αυτό το τελευταίο (τα περί δυσκολίας), έρχονται από τον χώρο από όπου εδράζεται το όλο σύστημα που τον ανέδειξε και τον στήριξε από την πρώτη μέρα μετά την ορκωμοσία του μέχρι και σήμερα (;). Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες, επαναλαμβάνοντας σκληρές πραγματικότητες και αλήθειες που αφορούν αποκλειστικά την συγκρότηση αυτού του συστήματος και το τι έχει μέχρι σήμερα καταφέρει. Άλλωστε η συγκεκριμένη «παρέα» δεν φρόντισε ποτέ να κρατήσει τα προσχήματα, προκειμένου να αποφύγει τον σκανδαλισμό στο πανελλήνιο. 

Τόσο για την παρασκηνιακή σύνδεση της, όσο και για τους στόχους της. Δυστυχώς όμως σε αυτούς τους ρυθμούς και σχεδιασμούς της συγκεκριμένης «παρέας» κινήθηκε ο Υφυπουργός εκτελώντας κατά γράμμα τις επιθυμίες της, συμπράττοντας ακόμη και σε πασιφανέστατες συνωμοτικές επιδιώξεις. Όπως η ιστορία με το μεγάλο σκάνδαλο της πολυιδιοκτησίας, με το οποίο επιχειρήθηκε η εξόντωση ενός λαοφιλέστατου συλλόγου. 

Ακολούθησαν βέβαια και άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις με τη σφραγίδα πάντοτε του λιμανιού (όπως η άλωση της ΕΠΟ), στις οποίες μπροστάρης ήταν ο Υφυπουργός και δίπλα του το κυβερνητικό ερυθρόλευκο μπλοκ, όπως επίσης και ο μιντιακός στόλος του μεγάλου αφεντικού. Του οποίου τα απειράριθμα ΜΜΕ τον υμνούσαν και τον παρακινούσαν να προχωρήσει μέχρι τέλους τον σχεδιασμό που είχε στόχο την επικυριαρχία του Ολυμπιακού και την ανασύσταση της θρυλικής παράγκας του «θείου». 

Είναι αλήθεια ότι μέχρι πρότινος είχαμε μια εκπληκτικά ευχάριστη ατμόσφαιρα στις σχέσεις Υφυπουργού και του ερυθρόλευκου κυβερνητικού παρασκηνίου. Το πως χάλασε αυτό το εξαιρετικό περιβάλλον; Σε αυτό θα μπορούσε να μας δώσει την απάντηση ο ίδιος ο Υφυπουργός. Γιατί εμείς μπορεί στις εξηγήσεις και απαντήσεις που θέλουμε να δώσουμε να πέσουμε έξω. Αυτό το τελευταίο είναι λίγο δύσκολο βέβαια, γιατί τα στοιχεία που έχουμε είναι πολύ σοβαρά και δύσκολα μπορούν να διαψευστούν.

Στην εισαγωγή μας αναφέραμε ότι είναι εύκολο για εκείνον που παρακολουθεί από κοντά τη διαδρομή του Αυγενάκη, να αντιληφθεί γιατί το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό προφίλ. Από το πρώτο τραπέζι μπροστά στην πίστα...στους... όρθιους. Αυτοί λοιπόν που εύκολα βγάζουν συμπεράσματα και μάλιστα σοβαρά, δεν είναι άλλοι από εκείνους που παρακολουθούν παράλληλα και πολύ τακτικά, την αρθρογραφία όλων των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των εφημερίδων που ελέγχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ. Διαβάζοντας επί μονίμου βάσεως εδώ και 2,5 χρόνια όλες τις δοξολογίες για τα επιτεύγματα του Κρητικού πολιτικού ξαφνιάστηκα με την αλλαγή στάσης των προεδρικών δημοσιογράφων απέναντι του. Θα μπορούσε βέβαια να μην θεωρηθεί ή να θεωρηθεί σύμπτωση η τελευταία αποτυχία του να εξοστρακίσει από την ΕΠΟ τους τρεις σημαντικούς συμβούλους της κι έτσι να ανατρέψει όλο το σκηνικό και να ανοίξει το δρόμο για την αλλαγή δεδομένων. Κάτι που το επεδίωκε για πολύ καιρό αλλά δεν το πέτυχε ως τώρα ο Ολυμπιακός. Όμως έρχονται οι περισσότερο ανησυχητικές πληροφορίες από το πολιτικό ρεπορτάζ, που αναφέρουν ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης αυτή τη στιγμή θεωρείται καμένο χαρτί, βρίσκεται σε δυσμένεια και κάποιοι οι οποίοι τον περίμεναν στην γωνία, ζητούν επίμονα να μπει στο περιθώριο. 

Το σκεπτικό τους και η δικαιολογία τους, ότι προκάλεσε τεράστια φθορά με τις απερισκεψίες του και την παρασκηνιακή δράση του στην Κυβέρνηση. Βέβαια αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να βρεθεί χρόνος, τρόπος αλλά και δεν υπάρχει καμία διάθεση και σκέψη από πλευράς του Πρωθυπουργού να ασχοληθεί με ένα θέμα τόσο ασήμαντο μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα της πανδημίας που αντιμετωπίζει η χώρα. Η πτώση της δημοφιλείς όπως επίσης και η διαταραχή των σχέσεων με τους εντός κι εκτός Κυβέρνησης υποστηρικτές και αβανταδόρους του, είναι επόμενο να επηρεάζουν ψυχολογικά τον Υφυπουργό, απομακρύνοντας όμως το ενδεχόμενο τη συγκεκριμένη στιγμή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των...ανδραγαθημάτων του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.