Σε δύο εβδομάδες το άνοιγμα γυμνασίων-λυκείων

Metrosport Team17 Ιανουαρίου 2021

Εάν το άνοιγμα της αγοράς δεν προκαλέσει επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων, τα σχολεία είναι πιθανό να ανοίξουν σε δύο εβδομάδες. 

Αν πάει καλά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, θα είναι καταλύτης και για τα σχολεία και για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα εξακολουθεί να υπόκειται σε περιοριστικά μέτρα. 

Είναι αλήθεια ότι έγινε ένα μεγάλο βήμα αποκλιμάκωσης και υπήρξε άρση περιοριστικών μέτρων σαφώς μεγαλύτερη από αυτή που σχεδίαζε η επιτροπή του υπουργείου Υγείας, κάτι το οποίο οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν πολύ καλά τα στοιχεία που πήραν στα χέρια τους για την Πρωτοχρονιά, ενώ τώρα περιμένουν και τα αντίστοιχα για τα Θεοφάνια, ελπίζοντας ότι και αυτά θα είναι εξίσου καλά. 

Η εικόνα της πορείας της πανδημίας στη χώρα είναι καλή παρά τους φόβους που υπήρχαν λόγω της κινητικότητας τις γιορτές και του ιικού φορτίου των λυμάτων.  

Ρίσκο, βέβαια, πάντα υπάρχει στις περιπτώσεις που ανοίγει κάτι, αλλά γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί το ρίσκο αυτό για αυτό και η επανέναρξη αφορά κάθε φορά μεμονωμένα μια δραστηριότητα ούτως ώστε να εκτιμηθούν τα δεδομένα που θα προκύψουν από αυτή πριν αποφασιστεί η επανέναρξη μιας άλλης.  

Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά και έχει πολύ μεγάλη σημασία, κάθε φορά που παρατηρείται επιβάρυνση και περιοχές «μπαίνουν στο κόκκινο» να εφαρμόζονται άμεσα μέτρα περιορισμού σε αυτές. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.