Κουλιανός: Σε… δεύτερη μοίρα

Νίκος Κουλιανός21 Μαρτίου 2020

Έχουμε εκφραστεί πολλάκις ότι το ποδόσφαιρο κι ακόμα περισσότερο το στοίχημα είναι το ωραιότερο δεύτερο - τρίτο πράγμα στην ζωή μας. Δυστυχώς έπρεπε να ρθει η πανδημία για να το καταλάβουμε στη πράξη. Σταμάτησαν όλα. Έμειναν μόνο κάτι Λευκορώσοι να παίζουν μπάλα, υποστηρίζοντας ότι θα νικήσουν τον ιό με σάουνα, βότκα και σκληρή δουλειά!

Και τώρα τι; Θα ρωτήσουν πολλοί; Καθαρά ποδοσφαιρικά την στρογγυλή θεά στο χορτάρι θα την δούμε, αν την δούμε στο χορτάρι 1μησι μήνα μετά. Κάπου εκεί στα μέσα του Μάη ίσως αρχίσουν να κυλούν τα ποδοσφαιρικά δεδομένα κάπως φυσιολογικά. Άλλωστε όλα περνούν σε δεύτερη μύρα. Προέχει η υγεία όλων μας και πως θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε την οικονομία μας σε νορμάλ επίπεδα.

Ωστόσο το εύλογο ερώτημα από πολλούς είναι πως θα κριθούν τα φετινά πρωταθλήματα, αν τελικά δεν έχουμε καθόλου αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι τα τέλη του Ιούνη. Παρότι φίλος της Λίβερπουλ,θεωρώ ότι θα πρέπει να τραβήξουμε όλοι μια μεγάλη παύλα. Άλλωστε το μόνο που θα θυμόμαστε από την σεζόν θα είναι η πανδημία.

Θα είναι η πίκρα η στεναχώρια, η απομόνωση, η οικονομική εξαθλίωση,η καραντίνα και όλα όσα πρωτόγνωρα βιώνουμε εδώ και δύο εβδομάδες. Ποια θα είναι η αξία ενός τροπαίου που δεν θα πανηγυριστεί ποτέ από τον κόσμο. Που δεν θα ξεχυθεί ο οπαδός στο γήπεδο ή στους δρόμους ν αποθεώσει τα ινδάλματά του. Καμία, απαντάω χωρίς δεύτερη σκέψη. Απλά θα μεγαλώσει για κάποιες ομάδες ο αριθμός των τίτλων και θα θυμόμαστε με πίκρα το πρωτάθλημα και το κύπελλο του Κορωνοϊού. Παύλα κύριοι, όσο σκληρό κι αν ακούγεται, ενδεχομένως κι άδικο για κάποιες ομάδες.

Ανέφερα λίγο πιο πάνω ότι είμαι φίλος της Λίβερπουλ, γιατί ίσως να είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη, που αξίζει να πάρει αυτόν τον τίτλο. Ομάδα που βρίσκεται 25 βαθμούς πάνω από την δεύτερη Σίτι, ωστόσο η ατυχία της χτύπησε κόκκινο με την πανδημία. Έτσι το βλέπω, μπορεί να κάνω λάθος, μπορεί και να να μην γίνει τίποτα από τα παραπάνω, ωστόσο αυτή είναι η στυγνή αλήθεια και πραγματικότητα.

Όσον αφορά τις προτάσεις μας για το διήμερο που ακολουθεί,θα σταθούμε σε δύο - τρεις καλές σειρές για να γεμίσουμε τον χρόνο μας. Σειρές για κάθε γούστο. Ο νέος κύκλος Elite έχει να δώσει, όπως η νέα σειρά The outsider, για τους φίλους σειρών τύπου game of thrones, το Last kingdom είναι πραγματικά εξαιρετικό ενώ τέλος για τους φίλους σειρών επιστημονικής φαντασίας το Westworld, έχει να δώσει. Αυτά ολίγα καμάρια μου… και μην ξεχνάτε, μένουμε σπίτι για να μπορούμε να βγαίνουμε ελεύθερα όταν νικήσουμε τον ιό!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.