Σε αυτό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η νίκη είναι αυτοσκοπός για τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης13 Ιανουαρίου 2021

Ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ασχέτως αν ήδη έχει χάσει ή όχι τις πιθανότητές του για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, το σημερινό ντέρμπι τον υποχρεώνει να εμφανιστεί στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα.

Είναι γνωστό πως στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο μετράει το πρεστίζ. Δεν έχει σημασία σήμερα αν μια νίκη θα βάλει σε καλύτερη τροχιά τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει σημασία αν θα τον βοηθήσει λίγο να ηρεμήσει από ό,τι αρνητικό τον ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα και εξακολουθεί να τον προβληματίζει. Δεν έχει σημασία αν θα τον επαναφέρει ή όχι.

Σημασία έχει, όπως σε κάθε ματς με τον Ολυμπιακό, η νίκη. Είναι αυτοσκοπός η νίκη σε αυτό το ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ, διότι παίζει τεράστιο ρόλο στην ψυχολογία των οπαδών του.

Βοηθάει μια νίκη κόντρα στους “ερυθρόλευκους” για να ξεχαστούν παράπονα, να πάνε στην άκρη εκνευρισμοί, να δοθεί... χάρη ακόμη και σε κάποιους που βρέθηκαν στο στόχαστρο, που τους ασκήθηκε πολύ σκληρή κριτική.

Έχουν συμβεί πολλά ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Η μεταξύ τους αντιπαράθεση, περισσότερο εκτός γηπέδων, χτύπησε... κόκκινο. Όλη αυτή η πόλωση, η ένταση, η διαμάχη, είναι βέβαιο ότι μεταφέρεται και στο γήπεδο.

Ειδικά τώρα που προπονητής είναι ο Πάμπλο Γκαρσία. Αυτός είναι ακόμη ένας λόγος σοβαρός για την συντήρηση και την ενίσχυση αυτής της μετωπικής σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Θέλω να πω με όλα αυτά ότι το κίνητρο απόψε για τον ΠΑΟΚ είναι πανίσχυρο. Δεν θα μπορούσε να είναι ισχυρότερο. Θεωρώ δεδομένο ότι θα διεκδικήσει τη νίκη με πάθος που παρόμοιο δεν είχε σε κανένα άλλο παιχνίδι από την έναρξη της σεζόν.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Γκαρσία θα... πορώσει τους παίκτες του, ότι είναι ο καταλληλότερος για να τους προετοιμάσει ψυχολογικά γι' αυτό το παιχνίδι, καθώς ο ίδιος, ως ποδοσφαιριστής, πρωταγωνίστησε, από κάθε άποψη σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Είναι τεστ για τον ΠΑΟΚ, από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς. Ένα καλό ματς και μια νίκη απόψε, θα βοηθήσει πολύ, ακόμη κι αν δεν τον επαναφέρει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.