Σε αυτά ποντάρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την ανάληψη της Euroleague

Βασίλης Βλαχόπουλος04 Μαΐου 2020

Προεκλογικά, η τωρινή διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε για την πρόθεση επαναφοράς της πόλης στο επίκεντρο σπουδαίων πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων. Η κατάθεση επίσημου ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση της συνέχειας της Euroleague στοιχειοθετεί σχετική απόδειξη.

Στην παρούσα φάση, παραμένει αμφίβολη η επανέναρξη της διοργάνωσης. Στην πρόσφατη ψηφοφορία των 11 ομάδων/μετόχων και με ψήφους 8-3 αποφασίστηκε η εξάντληση κάθε περιθωρίου για την ολοκλήρωση της σεζόν, τούτο όμως θα εξαρτηθεί από το επίπεδο περιορισμού της υγειονομικής κρίσης και του χρόνου που θα χρειαστεί. 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή ενδιαφέροντος και βρίσκεται σε επαφές με αξιωματούχους της Euroleague (σ. σ. πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και τηλεδιάσκεψη) καθώς θέλει να διοργανώσει τη συνέχεια της διοργάνωσης, ανεξαρτήτως μορφής αυτής. Δύο είναι οι βασικοί λόγοι.

 Καταρχήν να αποδείξει την ειλικρίνεια του λόγου του (προεκλογικά) και δεύτερον, να τονώσει την αγορά της πόλης. Εκτιμάται ότι σε περίπτωση ανάληψης της διοργάνωσης κι αν τελικώς πραγματοποιηθεί Final Eight θα προκύψουν 15.000 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης (σ. σ. καθώς θα υπάρξει 14ήμερη καραντίνα για όλους, πριν αρχίσουν τα παιχνίδια) και ταυτόχρονα θα ευεργετηθούν οι κλάδοι εστίασης, μεταφορών, γραφίστες, διαφήμισης, marketing κ.α. 

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης αντιλαμβάνονται ότι η πόλη δεν είναι το φαβορί για την ανάληψη της τελικής φάσης της Euroleague, εκτιμούν όμως ότι ήδη αυξήθηκαν οι πιθανότητες λόγω α) της ουδετερότητας της πόλης καθώς δεν έχει ομάδα στην Euroleague, β) της γενικότερης άποψης της διοργάνωσης για τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στην εξέλιξη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, γ) των υποδομών τόσο σε αθλητικό όσο και ξενοδοχειακό επίπεδο

Στις προθέσεις του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, βρίσκεται και μια προσωπική συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, εφόσον ασφαλώς αποκατασταθούν οι διεθνείς πτήσεις. Τούτο θα αποτελέσει ένα ακόμη πειστήριο προθέσεων του Δημάρχου και εκτιμάται ότι θα αυξήσει ακόμη περισσότερο της πιθανότητες της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται επίσης ότι το πλεονέκτημα της πόλης έχει να κάνει με την επίδραση της υγειονομικής κρίσης καθώς στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα ήταν ελάχιστα σε σχέση με τον πληθυσμό.

2Χ17

Ο Τζόρντι Μπερτομέου έχει αποδείξει ότι το κριτήριο επιλογής πόλεων για τη διοργάνωση τελικών φάσεων της Euroleague είναι καθαρά εμπορικό

Τελευταία φορά που η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε αγώνα (ομίλων) Euroleague ήταν την άνοιξη 2008, όταν ο Αρης αντιμετώπισε στο Παλέ τη νύν Μπασκόνια

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.