Σε «ασφυξία» η Ευρωλίγκα: Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα

Metrosport Team02 Ιανουαρίου 2022

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας στην Ευρωλίγκα καθώς οι ομάδες που έχουν κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται, οι αναβολές και για την 19η αγωνιστική μοιάζουν αναπόφευκτες και το καλεντάρι είναι τόσο φορτωμένο που προκαλεί «ασφυξία».

Στη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων να αναθεωρηθεί το πρωτόκολλο της Ευρωλίγκας για τον κορωνοϊό, να συζητηθεί να περιοριστεί ο χρόνος της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς παίκτες από τις 14 σε 5-6 μέρες ενώ αναμένεται να διαφοροποιηθεί και το όριο των οκτώ διαθέσιμων παικτών για την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα και τη μη αναβολή του. 

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος είναι η έλλειψη ημερομηνιών. Ήδη έξι παιχνίδια έχουν αναβληθεί  ενώ με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι εξαιρετικά πιθανό να αναβληθούν άλλα πέντε παιχνίδια για την 19η αγωνιστική (Άλμπα-Παναθηναϊκός, Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ-Μπαρτσελόνα, Βιλερμπάν-Μονακό και Εφές-Μπάγερν). 

Διακοπή δεν υπάρχει πλην της εβδομάδας 14-20 Φεβρουαρίου, που έχει μείνει κενή λόγω της διεξαγωγής των Final 4 και Final 8 Κυπέλλων σε διάφορες χώρες. Η κανονική περίοδος συνεχίζεται χωρίς διακοπές μέχρι τις 7-8 Απριλίου και τα playoffs έχουν προγραμματιστεί 19 Απριλίου με 4 Μαΐου. 

Μεγάλα περιθώρια να παραταθεί η σεζόν δεν υπάρχουν, καθώς εκτός των άλλων υπάρχουν προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Ιούνιο και τον Αύγουστο, ενώ το Σεπτέμβριο είναι προγραμματισμένο το Ευρωμπάσκετ και οι παίκτες θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκουραστούν.

Ορίστηκαν τα αναβληθέντα

Στο μεταξύ σήμερα η Ευρωλίγκα όρισε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων που αναβλήθηκαν Μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν έμαθαν πότε θα γίνουν τα αναβληθέντα ματς τους για την 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αφού η διοργανώτρια αρχή όρισε τα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια που δεν έγιναν.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

17η αγωνιστική

8 Φεβρουαρίου Ζαλγκίρις Κάουνας - Αρμάνι Μιλάνο

18η αγωνιστική

18 Ιανουαρίου Αρμάνι Μιλάνο - Άλμπα Βερολίνου

25 Ιανουαρίου: Βιλερμπάν - Μπάγερν Μονάχου

8 Φεβρουαρίου Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.