Σε απραξία τα ονόματα του Άρη: Οι παίκτες που ήρθαν και δεν έχουν προσφέρει ακόμη

Metrosport Team15 Οκτωβρίου 2022

Ο Άρης επένδυσε το περασμένο καλοκαίρι σε ποδοσφαιριστές με πλούσιο βιογραφικό και υψηλές παραστάσεις. Πίρσμαν, Οντουμπάγιο, Νταμπό, Ντιόπ, Μανού, Γκρέι, Ζερβίνιο, Καμάτσο, Μαζικού και τελευταία Ενκουλού και Ετέμπο, έριξαν άγκυρα στο «Κλ. Βικελίδης» με στόχο να κάνουν άμεσα την διαφορά και να οδηγήσουν τους κίτρινους στον δρόμο των επιτυχιών. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, εκτός από κάποιες εκλάμψεις των Νταμπό, Μανού, Γκρέι και Καμάτσο, σε καμία περίπτωση δεν έχει πάρει η ομάδα από κανέναν αυτά που περίμενε.

Έξω από τα νερά του ο Πίρσμαν

Ο Πίρσμαν ήρθε από τον ΠΑΣ Γιάννινα ως ο πιο αξιόπιστος αριστερός μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος. Με 62 παρουσίες τις δύο προηγούμενες σεζόν στον «Άγιαξ της Ηπείρου» έστρεψε πάνω του τα βλέμματα πολλών ομάδων. Ο Άρης, τελικά, τον έκανε δικό του, αλλά μέχρι στιγμής σε εννιά εμφανίσεις, οι πέντε από αυτές ως βασικός, δεν θυμίζει τον παίκτη που διέπρεψε στα Γιάννινα. Στο παιχνίδι με τον Βόλο, μάλιστα, που έπαιξε ως αριστερός στόπερ δίπλα στον Φαμπιάνο, έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Ο Βέλγος αμυντικός ήταν ο μοναδικός που αποκτήθηκε από σύλλογο της Super League 1 και υπήρχε η αισιοδοξία ότι θα ενταχθεί πολύ πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους, ωστόσο, έως τώρα, είναι και αυτός έξω από τα νερά του.


* Ακόμη περιμένουν στον Άρη τον Πίρσμαν του ΠΑΣ Γιάννινα

Κομβικοί οι Νταμπό και Ντιόπ στον φετινό Άρη

Το καλοκαίρι έφυγαν από τους «κιτρινόμαυρους» οι ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά της μεσαίας γραμμής. Σάσα και Εντιαγέ αντικαταστάθηκαν από Νταμπό και Ντιόπ, οι οποίοι, όμως, ακόμη ψάχνονται και δεν έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους. Ο πρώτος δείχνει να είναι ο πιο έτοιμος αυτή την στιγμή. Με παρελθόν σε ΣΠΑΛ, Ρίζεσπορ, Μπενεβέντο, Φιορεντίνα, Σεντ Ετιέν και Μοντπελιέ, έχει αγωνιστεί στα περισσότερα συστήματα, ενώ όπως είχε παραδεχθεί ο ίδιος σε δηλώσεις του στην Ιταλία τελειοποιήθηκε σε τακτικά ζητήματα. «Το ιταλικό ποδόσφαιρο μου έδωσε πολλά από τακτικής άποψης, χρειάζεται και το μυαλό σου. στη Γαλλία παίζουν μεγαλύτερο ρόλο τα σωματικά προσόντα» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Ο Ντιόπ, με θητεία σε Θέλτα, Λυών και Ντιζόν έχει, επίσης, παραστάσεις από υψηλό επίπεδο και μπορεί να σταθεί στο κέντρο του Άρη και να εξελιχθεί σε χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του επόμενου προπονητή. «Ο Ντιόπ αγωνίζεται με πολλή ένταση, είναι επιθετικός στην μπάλα, έχει καλή τεχνική και σωστή σκέψη» είχε δηλώσει ο αθλητικός διευθυντής της Ντιζόν, Πεγκέι Λουϊντούλα, όταν είχε αποκτηθεί ως δανεικός από την Λυών. Ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας, Ολιβιέ Ντελκούρ, είχε επαινέσει, επίσης, την υπογραφή του Ντιόπ, τονίζοντας μερικά από τα δυνατά του χαρακτηριστικά. «Η τακτική του ευφυΐα και η ευελιξία του του επιτρέπουν να προσαρμοστεί σε πολλές θέσεις στη μεσαία γραμμή. Έχει πολύ ταλέντο και δεν είναι τυχαίο που τον είχε η Λυών» είχε σημειώσει.

Ο Οντουμπάγιο των 185 συμμετοχών στην Championship

Ακόμη ένας παίκτης που οι άνθρωποι του Άρη πόνταραν ότι θα κάνει άμεσα την διαφορά ήταν ο Μόουζες Οντουμπάγιο. Ο Άγγλος δεξιός μπακ των 185 συμμετοχών στην Championship συμφώνησε για να καλύψει το ένα από τα δύο άκρα της άμυνας, αλλά μέχρι στιγμής τον έχουμε δει μόλις τρεις φορές ως βασικό, κόντρα σε Γκόμελ, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Λεβαδειακό. Εχει να βρεθεί στο αρχικό σχήμα από τις 21 Αυγούστου, ενώ από τότε ακολούθησαν μόνο μία 4λεπτη παρουσία του απέναντι στον Αστέρα και μία 33λεπτη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.


* Δεν έχει καταφέρει να καπαρώσει θέση βασικού ο Οντουμπάγιο

Ζερβίνιο και Καμάτσο

Το πιο «βαρύ» όνομα του φετινού μεταγραφικού απολογισμού ήταν ο Ζερβινιό, ο οποίος στα... ντουζένια του πρωταγωνίστησε σε Άρσεναλ και Ρόμα, πετυχαίνοντας γκολ και μοιράζοντας ασίστ. Στον Άρη, ωστόσο, δεν εμφάνισε έως τώρα το καλό του πρόσωπο, με μόλις έξι παρουσίες, όλες ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Καμάτσο επιχειρεί μέσω του Άρη να κάνει restart στην καριέρα του με μεγάλα του ατού, εκτός, φυσικά, της ταχύτητάς του και την δυνατότητάς του στο ένας εναντίον ενός, ότι μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Βέβαια, στα «φτερά» της επίθεσης είναι ακόμη πιο αποδοτικός, διαθέτοντας και τα δύο πόδια είτε για εκτέλεση, είτε για σέντρα, με στόχο να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Τις ασίστ του αναζητούν και στον Άρη (δεν έχει μοιράσει καμία έως τώρα), ώστε να γίνει ακόμη πιο πολύτιμος και να ανεβάσει τα νούμερά του ο Γκρέι.

Εν αναμονή του Γκρέι

Οσον αφορά τον Γκρέι μπορεί να μετράει επτά γκολ σε 11 συμμετοχές, όμως, τα τέσσερα από αυτά είναι στους δύο αγώνες με την Γκόμελ, στην αρχή της σεζόν, που δεν είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το τεχνικό τιμ του Άρη, φυσικά, περιμένει ακόμη περισσότερα από τον πολύπειρο επιθετικό, ο οποίος μόνο με την Γουότφορντ κατέγραψε 125 συμμετοχές, 21 τέρματα και οκτώ ασίστ. Στο στρατόπεδο των «κιτρίνων» βρίσκονται, ακόμη, εν αναμονή του καλού Γκρέι, καθώς εκτός από το αγωνιστικό σκέλος μπορεί να αναλάβει και ηγετικό ρόλο στα αποδυτήρια και να έχει, έτσι, πολύπλευρη προσφορά.

* H εμπειρία του Γκρέι είναι δεδομένη, μένει να φτάσει στα γνωστά υψηλά του στάνταρ

Ο Μανού είχε και καλά και μέτρια ματς

Ο Μανού Γκαρθία ήταν από τα πιο ηχηρά ονόματα που ήρθαν στο φετινό καλοκαίρι. Με εννιά παρουσίες, μέχρι στιγμής, θεωρείται, πλέον, βασικότατος. Έχει στο ενεργητικό του καλά παιχνίδια, όπως κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου είχε ηγετική παρουσία και μοίρασε μία ασίστ, αλλά και κακά. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, για παράδειγμα, χάθηκε και αυτός στην μετριότητα. Είναι, ίσως, ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής του ρόστερ. Με μία παρουσία στην εθνική Ισπανίας, 24 στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, 31 στην Ligue 1, 34 στην 1η κατηγορία της Ολλανδίας και μία στην Premier League, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι και πολυτέλεια για την Super League 1, με δεδομένο ότι είναι μόλις 24 ετών και όχι στη δύση της καριέρας του.


* Ο Μανού είχε περάσει και από την Μάντσεστερ Σίτι

* Ενκουλού και Ετέμπο δεν μπορούν να κριθούν ακόμη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.