Θεσσαλία: Σε απόγνωση οι αγρότες από τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Metrosport Team09 Δεκεμβρίου 2021

Αναστατωμένοι και προβληματισμένοι δηλώνουν οι Θεσσαλοί παραγωγοί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που άρχισαν να λαμβάνουν για τις καλλιέργειές τους και κυρίως για το κόστος της άρδευσης, καθώς είναι αυξημένοι από 50% έως και 100% σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς.

Και αυτό γιατί, όπως είναι γνωστό, από τον περασμένο Αύγουστο ισχύουν οι νέες αυξημένες τιμές στην ενέργεια, τόσο στο κόστος της κιλοβατώρας, όσο και στη ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία σχετίζεται με την κατανάλωση.

Να σημειωθεί ότι το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ εκδίδεται κάθε μήνα για αυτούς που έχουν ιπποδύναμη (μοτέρ) πάνω από 50 ίππους (στην ΠΕ Λάρισας εκδίδονται 3.000 λογαριασμοί) και τρεις φορές τον χρόνο αποστέλλονται οι λογαριασμοί σε αυτούς που έχουν ιπποδύναμη κάτω από 50 ίππους (συνολικά στην ΠΕ Λάρισας 9.000 λογαριασμοί).

Στη δεύτερη περίπτωση, οι λογαριασμοί εκδίδονται κάθε Ιούνιο (εκκαθαριστικός), Αύγουστο (έναντι) και Οκτώβριο (εκκαθαριστικός) ή Ιούλιο (εκκαθαριστικός), Σεπτέμβριο (έναντι) και Νοέμβριο (εκκαθαριστικός).

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που κάνουν χρήση της ευεργετικής διάταξης που πέρασε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, με βάση την οποία ο κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, με βεβαίωση ΚΕΠΠΥΕΛ, δύναται να λαμβάνει τον πρώτο λογαριασμό τέλος Σεπτεμβρίου και τον εκκαθαριστικό τέλος του χρόνου, έχοντας τη δυνατότητα να εξοφλήσει, αφού λάβει πρώτα την ενιαία ενίσχυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, καθώς δεν είναι ευρέως γνωστό.

ypaithros.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.