Σε αναμμένα κάρβουνα ο Καμπερίδης, περιμένει το Eurocup

Βασίλης Βλαχόπουλος12 Ιουνίου 2020

Η συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν ένα από τα επιχειρήματα του Σάββα Καμπερίδη στις συζητήσεις με τους παίκτες και προς αυτήν την κατεύθυνση, ελπίζει ότι ο Άρης θα είναι μία από τις τρεις ομάδες στις οποίες θα δοθεί wild card για συμμετοχή στο Eurocup.

Την προσεχή Δευτέρα (15/6) θα παρουσιαστεί το Eurocup της επόμενης περιόδου και παράλληλα θα γίνουν γνωστές οι 24 ομάδες που θα λάβουν μέρος. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι συζητήθηκε στους κύκλους της διοργανώτριας αρχής το ενδεχόμενο διεύρυνσης της διοργάνωσης λόγω του αριθμού των αιτήσεων που κατατέθηκαν, αλλά αποφασίστηκε να παραμείνουν σε 24. Τούτο λειτούργησε αρνητικά για τον Άρη διότι στο ενδεχόμενο διεύρυνσης της διοργάνωσης θα γίνονταν αποδεκτές και οι 32 αιτήσεις που κατατέθηκαν. Το θετικό για τον Άρη είναι ότι η αποχώρηση δύο τουρκικών ομάδων άνοιξε χώρο για ομάδες από άλλες χώρες.

Αυτό σημαίνει ότι οι «κίτρινοι» ελπίζουν μόνο στην παροχή wild card καθώς δεν έχει αλλάξει ο προγραμματισμός σε ότι αφορά τα Πρωταθλήματα προέλευσης των ομάδων. Τρεις ομάδες από την Αδριατική Λίγκα, VTB αλλά και την Ισπανία θα είναι στο Eurocup της επόμενης περιόδου και δύο από τις Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Τουρκία, ενώ από μία ομάδα θα έχουν οι Ελλάδα, Πολωνία, Λιθουανία, Ισραήλ, Βέλγιο και Ολλανδία. Αυτό σημαίνει ότι θα μοιραστούν τρεις wild card.

Στις συζητήσεις που έλαβαν χώρα μεταξύ του τζένεραλ μάνατζερ του Άρη, Βίκτορ Σανικίντζε, με ηγετικό στέλεχος της διοργανώτριας αρχής, από τη μία πλευρά αναγνωρίστηκε η εμπορικότητα του Άρη, από την άλλη όμως σημειώθηκαν και δύο πράγματα. Πρώτον η οικονομική κατάσταση της ομάδας σε συνδυασμό με την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών και δεύτερον, η πορεία που πραγματοποιεί ο Άρης στην τελευταία τριετία όπου ουσιαστικά απλά «επιβιώνει» στην κατηγορία. Αυτά τα δύο στοιχεία λειτουργούν ανασταλτικά της κατεύθυνσης που θέλει ο Άρης.

Ο Σάββας Καμπερίδης ελπίζει ότι θα γίνει αποδεκτός ο Άρης διότι στις συζητήσεις που έκανε τόσο με ξένους όσο και με Έλληνες αθλητές, αναφέρθηκε εκτενώς στο ενδεχόμενο συμμετοχής της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση καθώς αντιλήφθηκε ότι θα αποτελέσει κίνητρο για τους παίκτες που έχει στο μυαλό του. Συν τοις άλλοις, ασφαλείς πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι το BCL ήταν ξεκάθαρο απέναντι στους «κίτρινους» καθώς σημείωσε ότι ακόμη και στην περίπτωση που κάνει αποδεκτή την πρόθεση συμμετοχής τους στη διοργάνωση, θα τοποθετηθούν σε προκριματικό γύρο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.